Logo
Insider tips

Mathilde's favoriete spots in #RC

The Harvest gerechten Rotterdam Centraal
Skins Rotterdam 02
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
19 november 2023
Frontrunner

Als echte Rotterdammer kom ik al sinds jongs af aan in het centrum. Ik heb talloze hotspots zien komen en gaan en dankzij mijn werk voor o.a. Rotterdam Centrum blijf ik op de hoogte van de leukste plekken.

Mijn favoriete hotspots wisselen regelmatig, maar een paar favoriete zullen er altijd blijven. Ik deel ze hieronder, zodat je een onvergetelijke tijd hebt in Rotterdam!

Skins

Een bezoek aan de Skins is echt een uitstapje voor mij. Niet alleen is de inrichting super luxe, ik ben dol op alle unieke parfums die ze hier verkopen. Merken en geuren die ik nergens anders vind, waardoor ik elke keer weer iets nieuws ontdekt. Ook verkopen ze hier mooie make-up merken die je anders online moet shoppen.

En wist je dat je hier ook gezichtsbehandelingen kan boeken? Ik heb er ooit een cadeau gekregen en het was héérlijk.

Skins Rotterdam 02

De Groene Passage

Iedereen die mij kent weet dat ik erg enthousiast word van gezonde voeding. Een bezoek aan de Groene Passage is dan ook iets wat ik niet moet doen als ik haast heb. In de Gimsel supermarkt staat het vol met biologische producten van merken die je niet bij de gangbare supermarkten vindt. En je hebt hier de mogelijkheid om sommige producten plastic-vrij te shoppen!

Naast Gimsel zit Spirit, een restaurant in buffetstijl, waar je je bord vol kan gooien met biologische vers gemaakte gerechten. Ideaal als je gezond wilt lunchen en van alles wat wilt proeven.

Groene Passage buitenkant
Gimsel groente

Harvest

We blijven in de gezonde sferen, want bij Harvest eet je zonder schuldgevoel buiten de deur. Op de hoek van de gezellige Proveniersstraat, vind je deze parel, waar ze met lokale, seizoensgebonden producten koken.

Kies een kant en klare bowl of stel zelf je bowl samen. Eerst kiest je de basis van het gerecht, vervolgens twee gerechten van de groenteboer en tot slot kun je er nog een vegetarisch gerecht of een stukje vlees erbij kiezen. Echt een aanrader!

The Harvest gerechten Rotterdam Centraal
The Harvest etalage Rotterdam Centraal

Schaatsbaan Rotterdam

Ik kijk elk jaar weer uit naar de winter, want dan gaat de Schaatsbaan Rotterdam open! Drie maanden lang schaats je hier over de 400 meter baan of de funbaan. En achteraf bestel je natuurlijk een lekkere warme chocomel. Ook leuk om met je collega's een workshop curling te doen; lachen is gegarandeerd!

Schaatsbaan Rotterdam

Trompenburg Tuinen & Arboretum

Deze verborgen parel is echt een prachtig stukje van Rotterdam. In Kralingen vind je het prachtig onderhouden groen van Trompenburg. Je kan hier voor een klein prijsje naar binnen om een wandeling te maken, maar gedurende het jaar organiseren ze ook leuke evenementen. Zo is er in de winter vaak een kerstmarkt en dineer je in de zomer bij het reizende restaurant de Maaltuin.

Kerstmarkt Trompenburg
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
19 november 2023
Frontrunner