Logo
De Doelen Schouwburg Rotterdam Centrum
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
21 december 2023
Frontrunner

Ben je op zoek naar een uitje voor op een regenachtige dag in Rotterdam Centrum? Hieronder delen we een aantal leuke tips om jezelf te vermaken terwijl het met bakken uit de hemel komt. Geen reden om binnen te blijven dus!

Ga naar de bioscoop op Schouwburgplein

De perfecte locatie om te schuilen voor de regen: de bioscoop. Je vergeet even alles wat er buiten gebeurt terwijl je opgaat in een spannende blockbuster. Voor actuele films raden we je aan de website van Pathé te checken. Wil je zo droog mogelijk blijven? Onder Schouwburgplein zit een parkeergarage, zodat je nog maar een paar meters door de regen hoeft voordat je lekker warm met een bak popcorn op je schoot de regen uitzit.

Overdekt shoppen

Een lekker dagje shoppen in Rotterdam Centrum is natuurlijk altijd een goed idee. Maar als het met bakken uit de hemel komt, heb je misschien niet zoveel zin om de binnenstad te trotseren. Gelukkig zijn er een hoop overdekte stukken in de stad, zoals het Central Plaza. De ideale plek om gelijk een hapje te eten, bijvoorbeeld bij The Gallery Kitchen, Vapiano, Miso Sushi of Beers and Barrels.

Een ander goed idee is de Bijenkorf. Dit grote warenhuis biedt alles om even te ontsnappen aan de plens buien. Schoenen, sieraden, kleding, home accessoires en een eigen restaurant. Om droog te blijven kan je de Bijenkorf weer verlaten via de parkeergarage of via de metro ingang in de Koopgoot.

Wil je toch echt graag naar die ene winkel op de Lijnbaan? Geen zorgen, er zijn een hoop overkappingen waardoor je droog blijft.

Coccinelle Fashion Central plaza Rotterdam
Shoppen in Central Plaza bij Coccinelle.
Bijenkorf schoenenafdeling Rotterdam
De schoenenafdeling in De Bijenkorf.

Een concert in de Doelen

Heb je ook geen zin om je avonden op de bank te hangen terwijl het buiten losbarst? Bezoek dan een tof concert in de Doelen. Geweldige optredens van het Philharmonisch Orkest, een podium vol met jazz talent of een feest waarbij je de hele avond kan dansen. Check de agenda van De Doelen om te kijken wat er binnenkort op de planning staat.

Schouwburg De Doelen Sophia van den Hoek
Bezoek een concert in de Doelen.

Bezoek een musea

Een regenachtige dag is natuurlijk het perfecte moment voor het bezoeken van een musea. En daar hebben we er genoeg van in Rotterdam. In het Museumpark komen bijvoorbeeld verschillende musea, instituten en andere toffe kunstzinnige plekken bij elkaar. Maar ook in de rest van de stad vind je genoeg musea.

De Kunsthal is een klassieker. Bijna elke Rotterdammer is hier weleens geweest. In 1992 werd de Kunsthal opgericht en sindsdien neemt het een unieke positie in binnen het Nederlandse culturele landschap.

Samen met de grootste namen in de wereld, haalt de Kunsthal de meest bijzondere tentoonstellingen naar onze stad. Zo kun je op het moment van schrijven de expositie Ai Weiwei. In Search of Humanity bezoeken. Deze tentoonstelling laat werk zien van een van de meest toonaangevende kunstenaars van het moment, mensenrechtenactivist en criticus van autoritaire machtssystemen: Ai Weiwei. In Search of Humanity is zijn meest volledige overzichtstentoonstelling tot nu toe. Verwacht schilderijen, culturele readymades, LEGO-werken, sculpturen, installaties, fotografie en videokunst.

Kunsthal Rotterdam Ossip Ossip van Duivenbode
In de Kunsthal vermaak je je én blijf je lekker droog!

Schaatsen in de tunnel

Het ligt dan wel buiten het centrum, maar de Schaatsbaan Rotterdam is de ideale plek voor een sportieve middag of avond. Het is dan misschien niet heel warm, maar je blijft wel droog. In de tunnel van maar liefst 500 meter schaats je heerlijke rondjes. Toe aan een pauze? Bestel een lekkere warme chocolademelk of een van de andere klassieke winterse gerechten.

De schaatsbaan is er elk jaar in de maanden december, januari en februari.

Schaatsbaan Rotterdam
Schaats droog in de tunnel.

Ontdek de Goot

In het hart van de Koopgoot zit een nieuw concept: De Goot. Een plek waar Sam Cruden, Tailors & Wearers en Cheraine Baljé mode maken en verkopen. En in de Koopgoot én de goot blijf je altijd droog.

Met de komst van De Goot krijgt de Koopgoot er een nieuwe hotspot bij. Een hotspot die steeds verandert, want elk kwartaal krijgt de ruimte een nieuwe invulling. Met als aftrap een reeks makers die hun sporen hebben verdiend in de modewereld.

Met dit nieuwe concept van De Goot wordt ondernemerschap centraal gezet. Hier kunnen ondernemers, kunstenaars, artiesten of ambachten experimenteren en laten zien wat ze in huis hebben. Het is een nieuwe kennismaking met de Koopgoot, waardoor je altijd een goede reden hebt om terug te keren!

De Goot foto 3
De Goot foto 2

Wat is jouw favoriete activiteit op een regenachtige dag?

Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
21 december 2023
Frontrunner