Logo
De Doelen Schouwburg Rotterdam Centrum
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
23 januari 2023
Frontrunner

Ben je op zoek naar een uitje voor op een regenachtige dag in Rotterdam Centrum? Hieronder delen we een aantal leuke tips om jezelf te vermaken terwijl het met bakken uit de hemel komt. Geen reden om binnen te blijven dus!

Ga naar de bioscoop op Schouwburgplein

De perfecte locatie om te schuilen voor de regen: de bioscoop. Je vergeet even alles wat er buiten gebeurt terwijl je opgaat in een spannende blockbuster. Voor actuele films raden we je aan de website van Pathé te checken. Wil je zo droog mogelijk blijven? Onder Schouwburgplein zit een parkeergarage, zodat je nog maar een paar meters door de regen hoeft voordat je lekker warm met een bak popcorn op je schoot de regen uitzit.

Coccinelle Fashion Central plaza Rotterdam
Shoppen in Central Plaza bij Coccinelle
Bijenkorf schoenenafdeling Rotterdam
De schoenenafdeling in De Bijenkorf

Overdekt shoppen

Een lekker dagje shoppen in Rotterdam Centrum is natuurlijk altijd een goed idee. Maar als het met bakken uit de hemel komt, heb je misschien niet zoveel zin om de binnenstad te trotseren. Gelukkig zijn er een hoop overdekte stukken in de stad, zoals het Central Plaza. De ideale plek om gelijk een hapje te eten, bijvoorbeeld bij The Gallery Kitchen, Vapiano, Miso Sushi of Beers and Barrels.

Een ander goed idee is de Bijenkorf. Dit grote warenhuis biedt alles om even te ontsnappen aan de plens buien. Schoenen, sieraden, kleding, home accessoires en een eigen restaurant. Om droog te blijven kan je de Bijenkorf weer verlaten via de parkeergarage of via de metro ingang in de Koopgoot.

Wil je toch echt graag naar die ene winkel op de Lijnbaan? Geen zorgen, er zijn een hoop overkappingen waardoor je droog blijft.

Een concert in de Doelen

Heb je ook geen zin om je avonden op de bank te hangen terwijl het buiten losbarst? Bezoek dan een tof concert in de Doelen. Geweldige optredens van het Philharmonisch Orkest, een podium vol met jazz talent of een feest waarbij je de hele avond kan dansen. Check de agenda van De Doelen om te kijken wat er binnenkort op de planning staat.

Schouwburg De Doelen Sophia van den Hoek
Bezoek een concert in de Doelen
Schaatsbaan Rotterdam
Schaats droog in de tunnel

Schaatsen in de tunnel

Het ligt dan wel buiten het centrum, maar de Schaatsbaan Rotterdam is de ideale plek voor een sportieve middag of avond. Het is dan misschien niet heel warm, maar je blijft wel droog. In de tunnel van maar liefst 500 meter schaats je heerlijke rondjes. Toe aan een pauze? Bestel een lekkere warme chocolademelk of een van de andere klassieke winterse gerechten.

De schaatsbaan is er elk jaar in de maanden december, januari en februari.

Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
23 januari 2023
Frontrunner