Logo
Meer dan een autoweg

Verken het veelzijdige Westblaak

Skatestore Westblaak Rotterdam
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
7 februari 2022
Frontrunner

Westblaak is een typisch Rotterdamse plek. Veel mensen zien het enkel als drukke autoweg en zijn hier het liefst zo snel mogelijk weer weg. Maar eigenlijk is op Westblaak veel meer te beleven dan je zou denken. Toffe winkels, restaurants, een bioscoop en skatepark wachten hier op je.

Skatepark Westblaak

Als skater zal je jezelf vast niet herkennen in bovenstaande intro, want Westblaak zal voor jou niet onbekend zijn. Om precies te zijn, zal je vast en zeker weleens te vinden zijn op Skatepark Westblaak.

In 2016 is het skatepark volledig vernieuwd. De Finse landschap ontwerper Janne Saario, in samenwerking met stedenbouwkundige Marcel Musch, heeft het skatepark ontworpen. Het resultaat is een 200 meter lang en 20 meter breed skatepark bestaand uit beton met verschillende skatebare elementen.

Een hartstikke leuke plek om tijd rond te brengen en je skateskills op te krikken.

Skatestore Rotterdam

De Westblaak is een logische plek voor de Skatestore, met het skatepark schuin tegenover de winkel. Hier kun je bekende skatemerken vinden zoals Huf, Polar, The Hundreds en Carhartt.

Als je de winkel inkomt en je loopt door naar het linkergedeelte en vervolgens helemaal naar de achterkant van de winkel, dan zit daar een deur naar nóg een winkel: Sevenply. Wellicht dat je deze winkel nog wel kent van het Binnenwegplein naast de Mediamarkt. Het is slechts een klein winkeltje, met skatemerken zoals Fucking Awesome en Dime. Ze hebben ook gewoon een eigen ingang op de Schiedamse Vesthof 33.

Skatestore collectie skateboards westblaak Roterdam

Cinerama

Cinerama is een uitstekende date plek, maar ook met vrienden of familie is het hier goed te vertoeven. Zelfs voor de kleinste filmliefhebbers is er iets te zien.

Het filmaanbod bij Cinerama is heel divers, van arthouse tot aan Hollywood Blockbusters. Zo kun je oude klassiekers op het grote scherm zien. Na de film kan je nog even blijven hangen en een snack en drankje bestellen bij de bar. Het vintage interieur van het oude filmhuis maakt het tot een sfeervolle locatie.

Cinerama filmtheater Rotterdam Centrum

Baker & Moore

Baker & Moore is een leuke all day breakfast en lunchzaak. Het werd door Frontrunner Tess al getipt om hier een broodje af te halen, want bij Baker & Moore serveren ze heerlijke broodjes. Kies de award winning Mr Baker Goes Asia met avocado, zeewier en zalm of de Grilled Baker met oude kaas, krokante spek, truffel mayonaise en avocado. Of deel de luxe ontbijtplank voor twee personen. Zo begin je de dag goed!

Maar bij Baker & Moore hebben ze ook verschillende bowls, toasts en salades. Je kan er zelfs terecht voor een gezellige high tea en op de drankenkaart vind je alles: van een beetroot matcha tot een verse gembershot. Kortom, een leuke hotspot op Westblaak waar je genoeg lekkers kan eten en drinken!

Baker Moore afhalen Rotterdam Centrum De Maas Meisjes

Kite

Restaurant Kite is een bijzonder restaurant waar je van de Afghaanse keuken kan proeven. Denk aan (bij)gerechten zoals naan, witte rijst met saffraan en zuurbessen, samosas, verse curries en spiesen van de BBQ. Alle gerechten worden gemaakt met een moderne twist.

Daarnaast is het een uitstekende plek om heerlijke cocktails te drinken. Je kan hier zelfs een leuke cocktailworkshop volgen, zowel non-alcoholisch als alcoholisch. Of geniet van een cocktailworkshop mét een viergangen menu.

Ook niet onbelangrijk: naast dat je hier lekker kan eten, is het interieur bij Kite super kleurrijk, hip en heel Instagram-waardig!

Sugo

Een pizza punt kan er altijd wel in toch? Ga eens langs bij Sugo op de Westblaak voor zo'n lekkere slice. Hier bestel je de pizza al taglio, wat gesneden pizza betekent. De pizza wordt gebakken op grote rechthoekige plaat en gesneden in lange stukken. Zo kan je met vrienden verschillende smaken uitproberen en samen delen.

Ideaal als voor de lunch of avondeten. Wanneer ga jij langs op de Westblaak?

‘Ook niet onbelangrijk: naast dat je hier lekker kan eten, is het interieur bij Kite super kleurrijk, hip en heel Instagram-waardig!’
#RotterdamCentrum

Metamorfose Westblaak

Ook al is Westblaak nu al veel leuker dan je zou denken, toch zijn er zijn grootse plannen om het beter te maken. De gemeente van Rotterdam wil o.a. het aantal rijbanen terug brengen van vier naar twee en zo meer ruimte geven voor voetgangers en fietsers. Het autovrije deel, aan de noordzijde van Westblaak, zal dan plek geven om te wonen, werken en recreëren en meer groen.

Van Eendrachtsplein tot Oostplein zal worden omgedoopt tot Het Blaakpark, een groene oase in de stad. Naar verwachting zullen de werkzaamheden in 2024 starten.

Lees hier meer over de plannen voor Westblaak.

Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
7 februari 2022
Frontrunner