Logo
NN Marathon

Nog even en dan mogen onze sportieve Rotterdammers weer aan de bak! Op zaterdag 13 en zondag 14 april rennen zij mee met de jaarlijkse marathon. Maar zij komen die finish niet over zonder hun supporters!

Om het jou zo makkelijk mogelijk te maken, lees je hier meer over de bereikbaarheid van Rotterdam Centrum tijdens de marathon.

De stad gemakkelijk bereiken

Omdat op zaterdag 13 en zondag 14 april de stad deels is afgesloten, kan het moeilijk zijn sommige gebieden te bereiken. De beste tip is daarom om met het openbaar vervoer of de fiets te reizen, zowel de deelnemers als de toeschouwers. Stap uit bij metrostations Centraal Station, Beurs of Blaak en wandel gemakkelijk naar de start- en finishlocatie. Kom je op zondag supporten bij de start van de hele marathon? Stap dan uit bij metrostation Wilhelminaplein.

Met de auto naar de marathon

Is het toch gemakkelijker om met de auto naar Rotterdam te reizen? Dan kan je gratis parkeren in een van de P+R locaties aan de rand van de stad. Vervolgens pak je de metro naar het centrum.

Wil je de stad in rijden? Houd dan rekening met de wegafsluitingen. Zo is de Coolsingel volledig afgesloten het gehele weekend. Hieronder nog een aantal plekken die moeilijk te bereiken zijn met de auto:

  • Schiedamsedijk: zaterdag 06.00 uur t/m zondag 20.00 uur
  • Rodezand + Stadhuisstraat + Raamplein + Doelwater: zaterdag 06.00 uur t/m zondag 23.00 uur
  • Burgemeester van Walsumweg: zondag 05.00 uur t/m 17.00 uur

De Wilhelminakade blijft bereikbaar, hiervoor wordt het verkeer in twee richtingen toegelaten in de Otto Reuchlinweg via de Posthumalaan. Om het centrum te kunnen bereiken luidt het advies: kom je via het westen de stad in, ga er dan in het westen weer uit. Kom je vanuit het oosten, ga dan ook via het oosten weer uit.

Meer informatie over de bereikbaarheid met de auto en de wegafsluitingen vind je via de website van de Marathon Rotterdam.

Goed om te weten

Tot slot is het handig om te weten dat metrostation Leuvehaven afgesloten is op zondag 14 april tot 15.00 uur. Ook trams en bussen worden omgeleid. Was je van plan de fiets mee te nemen in de metro? Dat is helaas niet toegestaan op zaterdag 13 en zondag 14 april tot 20.00 uur.

NN Marathon
NN Marathon 2024
Lees hier meer over de bereikbaarheid tijdens de NN Marathon