Logo
Reshare voorkant
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
22 november 2022
Frontrunner

Zoek jij een plek om je kleding in te leveren in Rotterdam Centrum? Misschien vanwege een overvolle kledingkast, een berg kleding die je niet meer past of die schoenen die je nooit meer draagt? Een herkenbaar ding voor velen, maar afstand doen kan soms lastig zijn.

Weggooien is niet de beste optie. Waarom niet liever je kleding een tweede leven inblazen? Door je kleding te doneren, maak je er iemand anders misschien heel blij mee! Om je op weg te helpen, delen we de winkels in Rotterdam Centrum waar je je oude kleding in kan leveren.

ReShare Store

Je gooit je kleding liever niet weg, want dat is toch zonde. Je wilt dat er dan op zijn minst iemand anders gelukkig van wordt. Bij ReShare, de tweedehands- en vintage kledingwinkel van het Leger des Heils, veroorzaak je een win-win-win situatie bij het inleveren van kleding!

De eerste win is voor jezelf. Eindelijk heb je wat ruimte in je kast kunnen maken. De tweede is voor de persoon die jouw item besluit te kopen voor een prikkie. De derde is voor het Leger des Heils en de duizenden mensen die ze iedere dag opnieuw helpen. Met het geld dat jouw kledingstuk op heeft gehaald kan het Leger des Heils mensen blijven helpen die dat nodig hebben.

Als je van je overbodige kleding af bent, kun je natuurlijk zelf ook een rondje door de ReShare Store maken. Het is er heel erg netjes en stijlvol ingericht. Toe aan een koffie? Je wordt perfect geholpen door het behulpzame en vriendelijke personeel op de Korte Hoogstraat.

Reshare voorkant
Reshare kledingrek

Byewaste pop-up

Eerder was Byewaste al actief onder de rook van de Havenstad, in Capelle a/d IJssel. Maar nu komt het platform definitief ook naar Rotterdam Centrum! Om Rotterdammers alvast een beetje warm te maken, opent van 23 tot 27 november de Byewaste pop-up locatie in de Koopgoot.

Bij de pop-up locatie kan je jouw oude spullen inleveren. Niet alleen kleding trouwens, maar ook elektronica, speelgoed, boeken en meer. Byewaste werkt samen met diverse kringloop- en tweedehands winkels. Zo komen je boeken straks misschien wel te liggen bij de boekenbalie en oud speelgoed bij kringloopwinkel het Goed.

Als je jouw spullen inlevert bij de pop-up store, maak je kans op een gratis bakkie koffie, kortingsvouchers en een paar sneakers van WEAR! Kom dus zeker langs, zet je spullen af en win.

Byewaste centraal station rotterdam 2
Byewaste Bicycle Picture Francisco 2 JPG

The Swap Shop

Nog een andere manier om van je kleding af te komen: ruil ze! Bij the Swap Shop lever je je kleding in (maximaal 5 items per keer). Hier krijg je swaps voor terug. Hoe mooier het item en hoe beter de kwaliteit, hoe meer swaps je krijgt.

Iedere swap geeft 1 euro korting op de totaalprijs. Per item krijg je maximaal 50 procent korting op je aankoop met je swaps. Hiermee kan je bij the Swap Shop met je ingeruilde kleding dus nieuwe kleding kopen.

The Swap Shop krijgt er binnenkort een nieuwe locatie bij, in Rotterdam Centrum! Op de Korte Hoogstraat kunnen we binnenkort terecht om kleding te swappen én te kopen. In de tussentijd kan je terecht bij de locatie in Rotterdam Noord. Mocht je de tijd niet vinden om er naartoe te gaan, dan moet je zeker de online collectie eens bekijken.

Zo is er in Rotterdam Centrum echt geen reden om je kleding weg te gooien! Je maakt andere mensen en jezelf blij én zorgt ervoor dat de textielberg niet groter wordt.

Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
22 november 2022
Frontrunner