Logo
WEAR Rotterdam 3
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
18 oktober 2022
Frontrunner

Het wordt steeds belangrijker voor vele Rotterdammers dat de producten die zij kopen eerlijk gemaakt zijn. Staat duurzaamheid en eerlijk ondernemen ook hoog in het vaandel bij jou? Neem dan eens een kijkje bij onderstaande duurzame winkels in Rotterdam Centrum.

Ben je bijvoorbeeld op zoek naar duurzame schoenen, eerlijk geproduceerde kleding, lokale boodschappen of plasticvrije alledaagse producten? Dat en meer vind je allemaal in Rotterdam Centrum!

WEAR

WEAR, gevestigd op de Oldenbarneveltstraat en in de Koopgoot, is een winkel met een missie. Bij WEAR willen ze iets doen aan de afvalberg én zorgen voor een inclusieve arbeidsmarkt. Mensen met een onbenut arbeidspotentieel krijgen hier de kans om hun talenten te ontdekken en ontwikkelen. Zij maken sneakers schoon en geven gebruikte sneakers een tweede leven.

En ook niet onbelangrijk: door sneakers een tweede leven te geven, wordt het CO2-uitstoot verminderd en de fashion afvalberg kleiner.

WEAR Rotterdam 4
WEAR Rotterdam 2
Circulair
Ontdek nog meer duurzame initiatieven zoals WEAR in Rotterdam

De Groene Passage

De Groene Passage is een klein winkelcentrum op de Mariniersweg waar je meerdere duurzame winkels kan vinden. Bewuste boodschappen doe je bijvoorbeeld bij Gimsel en de biologische slager De Groene Weg. Duurzame producten voor in huis vind je bij Van Binnen, zoals plantaardige verf, vloeren en woonaccessoires.

Of ben je op zoek naar een leuk cadeau? Breng dan een bezoek aan de fairtrade Wereldwinkel Rotterdam Centrum. Hier koop je originele wereldse cadeaus voor jong en oud. De producten die hier verkocht worden zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. De makers van de producten, zoals de koffieboren en pottenbakkers, krijgen een rechtvaardige prijs voor de producten.

Wil je na het shoppen een hapje (duurzaam) eten? In De Groene Passage vind je Spirit, een bewust restaurant waar je zelf kan opscheppen van het 100% vegetarisch en biologisch buffet.

Binnenstad CS 5861
Overdekt winkelen
Verken leuke winkelcentra in Rotterdam Centrum

The GoodPeople

Bezoek tijdens het (duurzaam) winkelen in Rotterdam Centrum ook eens het MaHo kwartier. Dit stukje bestaat uit de Pannekoekstraat, Nieuwemarkt en de Botersloot en staat vol met leuke hotspots.

Op de Pannekoekstraat vind je bijvoorbeeld The GoodPeople. Dit inspirerende, duurzame kledingmerk kent zijn oorsprong in Rotterdam, maar heeft in de afgelopen jaren ook internationaal succes verkregen. De kleding van The GoodPeople is geïnspireerd op het leven en gemaakt met focus op kwaliteit, stijl, duurzaamheid en positiviteit.

Bij The GoodPeople streven ze ernaar om al hun producten zo verantwoord mogelijk te produceren. Daarbij zijn ze geïnteresseerd in de manier waarop hun producten worden gemaakt, maar ook in de arbeidsomstandigheden van de mensen die de producten vervaardigen. Daarom bezoeken ze regelmatig de fabrieken zelf en kennen ze de mensen die er werken, evenals de voorwaarden en arbeidsnormen. Inspirerend!

Winkelen in het Ma Ho kwartier Rotterdam tijdens boutique fantastique
Nog meer winkelen
Ontdek meer leuke plekken in het MaHo kwartier

Binnenrotte markt

Als je op een dinsdag of zaterdag toch al aan het shoppen bent bij The GoodPeople op de Pannekoekstraat bent, kun je gelijk doorlopen naar de Binnenrotte. Hier zul je dan de wekelijkse buitenmarkt aantreffen.

Wat kun je allemaal kopen op de Rotterdamse markt? Echt van alles! Vers fruit, groente, vis, kaas, een bloemetje maar ook tweedehands kleding en andere objecten. Lokaal shoppen is ook duurzaam. En een stuk goedkoper in dit geval!

Markthal met markt en groenstrook Rotterdam

WAAR

Op de Oude Binnenweg vind je het knusse winkeltje WAAR. Een cadeauwinkel waar je lokale producten kan aanschaffen. Een groot deel van de collectie is afkomstig van fair trade importeurs.

Wat je hier allemaal kan kopen? Denk aan plasticvrije alledaagse producten, verzorgingsproducten en biologische producten in huis, zoals natuurlijke schoonmaakproducten en planten.

Precilla Schrier bij i Kapitein via Voor Goed
Lees over Voor Goed
Sociaal ondernemen is de toekomst

Dat was 'm! Een lijstje met duurzame winkels in Rotterdam Centrum. Natuurlijk zijn er nog meer te vinden. Heb jij nog goede tips?

Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
18 oktober 2022
Frontrunner
Meer #Winkelen