Logo
Kleurrijke video!

#RC door de ogen van street art curator Daniël Claessens

Door de ogen van Daniël Claessens
Nina van Steijn
Geschreven door Nina van Steijn
22 april 2022
Frontrunner

Street art curator Daniël Claessens laat in deze kleurrijke video Rotterdam Centrum door zijn ogen zien. Als curator van Rewriters010 weet hij natuurlijk de beste plekjes om street art te bewonderen in onze stad.

Wat was het een gezellige, kleurrijke dag om met Daniël mee te lopen tijdens de nieuwe 'Door de ogen van...' aflevering. Door hem heb ik een paar mooie muurschilderingen ontdekt in Rotterdam Centrum. Kijk je weer mee?

Joren Joshua en Ilse Weisfelt Angela Dekker
Een van de muurschilderingen die we bezoeken in de video!

Van pishoekje naar verborgen parel

Rewriters010, onderdeel van hiphopplatform Hiphop In Je Smoel, koppelt artiesten aan opdrachten en laat lelijke muren opknappen tot ware kunstwerken. Wat eerst een ongezellig pishoekje was, verandert compleet door de prachtige schildering. Een geheel andere beleving dus!

De street art scene van Rotterdam in kaart gebracht

Naast dat Rewriters010 meehelpt met het verrijken van het Rotterdamse straatbeeld met muurschilderingen, brengen zij de street art scene van Rotterdam letterlijk in kaart. In de speciale Rewriters App delen zij écht alle street art, ook de muurschilderingen die zij niet zelf hebben geregeld.

Hierdoor volg je via hun App interessante street art routes door de stad en ontdek je verrassende, verborgen muurschilderingen. Tijdens de route krijg je ook achtergrondinformatie over het kunstwerk en de kunstenaar(s).

Bekijk de video!

Benieuwd geworden? Ontdek hieronder Rotterdam Centrum door de ogen van Daniël Claessens.

Heb je de vorige afleveringen al gezien? Bekijk op je gemak de aflevering met stadsboswachter Willem de Feijter en de aflevering met stijlicoon Ron Weil terug.

Nina van Steijn
Geschreven door Nina van Steijn
22 april 2022
Frontrunner