Logo
Nieuwe video!

#RC door de ogen van stadsboswachter Willem de Feijter

RC door de ogen van stadsboswachter Willem de Feijter
Nina van Steijn
Geschreven door Nina van Steijn
1 maart 2022
Frontrunner

Willem de Feijter is stadsboswachter. Hij geeft advies over bomen en groen in de stad. Door zijn werk heeft hij een unieke kijk op Rotterdam Centrum.

Tijdens mijn vlog serie 'Door de ogen van...' mocht ik een dagje mee lopen met stadsboswachter Willem. Ik heb zeker een nieuwe, groene kant van Rotterdam Centrum ontdekt. Voor de video liet hij me verschillende groene plekken in de stad zien, zoals een groot daktuin en bijzondere bomen midden in de stad.

Het belang van groen in de stad

Groen in de stad speelt een cruciale rol bij het aanpakken van klimaatproblematiek en draagt bij aan de biodiversiteit. Niet alleen voor de natuur zelf is het belangrijk, maar ook mensen worden gelukkiger en gezonder van meer groen.

"Zonder groen in de stad, is de stad niet leefbaar. We wonen nog maar een paar duizend jaar in steden en daarvoor hebben we altijd in de natuur gewoond," aldus stadsboswachter Willem.

Gelukkig staat groen hoog in het vaandel in Rotterdam Centrum en zijn er veel initiatieven voor meer natuur in de stad.

‘Zonder groen in de stad, is de stad niet leefbaar’
Stadsboswachter Willem de Feijter

Ontdek de natuur in Rotterdam Centrum

Wil je ook de natuur ontdekken in onze binnenstad? Bekijk dan snel de video en ontdek Rotterdam Centrum door de ogen van stadsboswachter Willem de Feijter.

Bekijk ook deze groene plekjes in Rotterdam!

Nina van Steijn
Geschreven door Nina van Steijn
1 maart 2022
Frontrunner