Logo
Lekker eten

Eet halal bij deze plekken in Rotterdam Centrum

Amada 2
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
15 februari 2023
Frontrunner

Ben je op zoek naar een plek waar je heerlijk kan eten, maar dan wel halal? Wij helpen je op weg! Bij deze toffe plekken in Rotterdam Centrum geniet je van keukens uit verschillende landen. Een ware smaaksensatie, gewoon in ons kikkerlandje!

Bazar

Bij Bazar lijkt het net een sprookje! Dankzij de ontelbare lichtjes, toffe lampen en kleuren die de winkel versieren kijk je hier je ogen uit. Het restaurant is een waar begrip in de stad en voor een ontbijt, lunch of diner met een Oosters tintje is het dé plek. Probeer bijvoorbeeld de Sigara Böregi, de heerlijke linzen soep Mercimek Çorbasi of de altijd goede pita falafel.

Bazar vind je gemakkelijk op de Witte de Withstraat!

Kite

Bij restaurant Kite op de Westblaak serveren ze gerechten uit de Afghaanse keuken. Dit doen ze met een twist, want zodra je het restaurant binnen stapt zie je de hippe banken, vloer en versieringen die het tot een ware hotspot maken.

Op het menu vind je lekkere bites, spiesen van de BBQ en veelzijdige curry’s, gemaakt met kruiden en specerijen uit de Afghaanse keuken. Een extra reden om Kite te bezoeken: ze serveren heerlijke cocktails en mocktails!

Kite Mies Media

Amada

Plekken om te dineren zijn er genoeg, maar hoe zit dat met lunch plekken? Een goede optie is Amada. Naast dat de gerechten hier halal zijn, is de menukaart enorm. Denk aan heerlijke taarten, broodjes, smoothie bowls, burgers en nog veel meer.

Bij Amada kan je ontbijten, brunchen en lunchen. Ook leuk is de inrichting, dus neem vooral je camera mee!

Amada 1
Amada 3

91spices

Spreekt de Indiase keuken jou wel aan? Bij 91spices staan er enkel kleurrijke en smaakvolle gerechten op het menu. De Butter Chicken is echt een favoriet, maar als je van iets pittigers houdt zijn er tal van andere gerechten. Bang dat de gerechten te pittig zijn? Vraag het vriendelijke personeel om advies voor je iets bestelt, zij kunnen je goed op weg helpen.

Walida

Authentiek Marokkaans eten kan aan de Wijnhaven bij Walida. Dankzij de aardse tinten in het restaurant zit je er hier warm bij en ervaar je het echt Marokko gevoel.

Op het menu staan verschillende voor-, hoofd- en nagerechten. Probeer een Kip Bastilla, ook wel een pastei van filodeeg gevuld met kip, amandelen en kaneel. Of ga voor de kalfsvlees spareribs. Als afsluiter kunnen de Marokkaanse koekjes met een kopje thee niet ontbreken natuurlijk.

‘Authentiek Marokkaans eten kan aan de Wijnhaven bij Walida. Dankzij de aardse tinten in het restaurant zit je er hier warm bij en ervaar je het echt Marokko gevoel.’
#RotterdamCentrum
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
15 februari 2023
Frontrunner