Logo
Opera, muziek en theater

Bezoek het O. Festival in Rotterdam Centrum

O c Rosa Quist

Van 17 tot 27 mei is het weer tijd voor het O. Festival (voorheen de Operadagen) in Rotterdam. Dé plek als je houdt van opera, muziek en theater.

Tijdens O. worden makers en publiek uit binnen- en buitenland samengebracht. Elk voorjaar creëren staat er een festival op je te wachten op gevestigde podia en toplocaties. Een vernieuwde vorm van opera, waar je wordt geraakt!

O. festival

Talentvolle makers verrassen je met unieke concepten. Van streetculture tot electropop. Een ‘gabber’ voorstelling en de meest unieke duetten uit verschillende muzikale werelden.

Met haar nieuwe naam heeft O. ook een nieuwe uitstraling. Want O. breekt genres, focust op talent, denkt niet in hokjes, ontroert en is divers. Een festival voor iedereen die nieuwsgierig is.

Het programma

Maar liefst 62 voorstellingen staan op het programma. Bezoek bijvoorbeeld de First Night, waarbij je in alle ruimtes van de schouwburg korte optredens kan bijwonen, die dienen als preview op het festival.

Of bezoek Prisoner of the State in de Doelen, een energiek en eigentijdse versie van Beethovens opera Fidelio. Liever onderdeel worden van de kunst? Ga dan naar de Vondelgym, waar je bij F4FI de artistieke workout bijwoont, op Amapiano beats.

Tot slot is er ook een tof stadsfeest, genaamd Dit is Rotterdam. Dit gratis evenement vindt plaats op Hemelvaartsdag op het Schouwburgplein en omgeving, waarbij het verhaal van Rotterdam wordt verteld.

Zo word je in de hal van Rotterdam Centraal onthaald door verschillende zangkoren, die in deze entree van de stad iedereen welkom heten. Laat je vervolgens op het stationsplein of op de Kruiskade-allee verrassen door muzikale optredens. Van een Arabische brassband, tot Bollywooddans of een spoken word performance.

Kortom, genoeg te ontdekken in het uitgebreide programma van het O. Festival.

Tickets

Er zijn verschillende type tickets om uit te kiezen. Kies bijvoorbeeld voor een dagticket, waarmee je van vroeg tot laat kan festivallen en verschillende voorstellingen en concerten kan bezoeken. Of liever een enkele voorstelling bezoeken? Dat kan met een los ticket.

Ben je een echte liefhebber? Kies dan voor een passe-partout, waarmee je tien dagen langs naar alle voorstellingen kan.

O. Festival tickets
Koop je kaarten voor het O. Festival hier.