Logo
Opera, muziek en theater

O. Festival staat voor de deur

O c Rosa Quist

We moesten er even op wachten, maar dit jaar mogen we weer genieten van O. (voorheen de Operadagen). Met een nieuwe naam is dit festival wederom de plek voor opera, muziek en theater.

Van vrijdag 20 t/m zondag 29 mei zijn er unieke voorstellingen in de verschillende zalen van de stad, waaronder natuurlijk de Doelen.

O. festival

Talentvolle makers verrassen je met unieke concepten. Van streetculture tot electropop. Een ‘gabber’ voorstelling en de meest unieke duetten uit verschillende muzikale werelden.

Met haar nieuwe naam heeft O. ook een nieuwe uitstraling. Want O. breekt genres, focust op talent, denkt niet in hokjes, ontroert en is divers. Een festival voor iedereen die nieuwsgierig is.

De Doelen

Dit iconische gebouw is natuurlijk niet weg te denken uit de Rotterdamse cultuur. Ook dit jaar vervolgt de samenwerking tussen O. en de Doelen met een tof festivalprogramma.

O. Cinema: MTNOW Award winnaars

Op zondag 22 mei vindt de uitreiking plaats van de MTNOW awards. Een prestigieuze awardshow met performances van festival acts en special guests. Tijdens deze cinema voorstelling kijk je mee naar de registraties van de winnende voorstellingen, van 21 t/m 29 mei.

O. Talkshow: koffie met Guy

Op zaterdag 21 mei deelt artistiek directeur Guy Coolen alles over O. Welke voorstellingen op zijn niet te missen, wat is de achtergrond van bepaalde producties en, hoe is het om als festival weer helemaal terug te zijn voor makers en publiek?

Late night Lullabies: Bear Valour

Dinsdag 24 mei staan de Late Night Lullabies van Bear Valour op het programma. Het zevenkoppige Bear Valour is een alternatieve folk formatie met dromerige teksten, meerstemmige zang en donkere melodieën.

The Garden

Woensdag 25 en donderdag 26 mei geniet je van de live video installatie waarin hedendaagse elektronica met barokke passie wordt vermengd. Een concept wat laveert tussen barok stilleven en een hedendaags ritueel.

Songs of Nature

Zoals de naam al doet vermoeden staat in deze voorstelling de natuur centraal. En dat met name de klimaatproblematiek. Muziektheater Transparant en B’Rock Orchestra kijken hierin terug op eeuwen natuurbeleving, via bijzondere, weinig gehoorde liederen van Händel en nieuwe commentaarmuziek van Wim Henderickx.

Late Night Lullabies: The Juliet Letters

Tijdens deze laid-back akoestische optredens op donderdag 26 mei worden songs van Elvis Costello’s klassieke pop-meets-classic album gespeeld. Ragazze Quartet en zangeres Katharine Dain durven het aan en voeren de liedjes uit voor sopraan en strijkkwartet.

Welke voorstelling in de Doelen ga jij bezoeken?