Logo
Trainen

Word fitter dan fit bij Vondelgym in WTC Rotterdam

Vondelgym impressie
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
22 juni 2023
Frontrunner

In WTC Rotterdam zitten een hoop te gekke locaties verscholen, zo ook Arie Boomsma's en Winston Bergwijns Vondelgym. Het kan zo zijn dat het je niet eerder op is gevallen, maar het zit gewoon aan de Meent!

Een sportschool waar je fitter, sterker en vrolijker naar buiten wandelt. In dit artikel lees je alles over het sportpareltje van WTC Rotterdam.

Oprichter Winne

De oprichter van Vondelgym is bekende presentator en acteur Arie Boomsma. Samen met het Rotterdamse rap-icoon Winston Bergwijn opende hij de eerste locatie in Rotterdam. Bergwijn staat beter bekend onder zijn artiestennaam: Winne. Mocht je nou geen hiphop liefhebber zijn, dan zou je hem toch kunnen herkennen. Winne is namelijk het gezicht van die te gekke mural aan het Kruisplein.

Winne, geboren en getogen in Rotterdam-West, heeft voor een zo inclusief mogelijke sportschool gezorgd. Bij Vondelgym Rotterdam komen dan ook mensen van allerlei verschillende achtergronden samen. Of je nou 12, 30, of 78 jaar oud bent, bij Vondelgym is iedereen welkom.

Trainingen bij Vondelgym Rotterdam

Bij Vondelgym Rotterdam kan je ervoor kiezen om alleen te sporten, maar het meest leerzaam is natuurlijk het volgen van een van de trainingen. Ook heel gezellig trouwens!

Crossfit bij Vondelgym

Voor wie alles uit zijn hele lichaam wil halen zijn de CrossFit trainingen een aanrader. Met CrossFit combineer je gewichtheffen, atletiek en gymnastiek op een unieke en uitdagende manier, waardoor je jezelf fysiek en mentaal kunt pushen. Begeleid door een van de door Vondelgym zelf opgeleide trainers ga je samen met een groep he-le-maal kapot. Dat is voor even op je tanden bijten, maar als je klaar bent voel je je als het goed is als een olympiër.

Zaktrainingen bij Vondelgym

Wie zijn box- of kickboxskills wil verbeteren kan terecht bij een van de zaktrainingen. Jezelf even helemaal los laten gaan en je frustratie uiten met een linkse hoek en een verwoestende schop tegen een boksbal. Niks beter dan dat, toch? Mooie bijkomstigheid: het is ook nog eens oergezond.

Krachttraining bij Vondelgym

Je spieren even helemaal oppompen? Ook dat kan je leren bij Vondelgym. De krachttrainingen onder begeleiding zijn de ideale manier om alles uit je spieren te halen.

Running bij Vondelgym

Een meester worden op de lange afstanden doe je ook bij Vondelgym. Samen met het Patta runningteam til je je conditie naar een hoger niveau.

Circuit training bij Vondelgym

De trainers bij Vondelgym zetten elke dag een parcours uit waarbij je zeker weet dat je alles uit jezelf haalt. Kracht, conditie, boxen; alles komt aan bod. Zo word je in no-time een fitness beest.

Personal training bij Vondelgym

Als je echt de fijnste kneepjes van fitness in de vingers wil hebben, is er natuurlijk niets beter dan personal training. Één op één begeleiding door de toppers bij Vondelgym. Natuurlijk is dit ook wel gelijk een tikkie duurder, maar het is het zeker waard.

Vondelgym Rotterdam 2 Gerrit Vermeulen
Vondelgym impressie

Yoga bij Vondelgym

Voor wie veel traint is het belangrijk om lenigheid en mobiliteit te blijven houden. Daarom kan je bij Vondelgym ook deelnemen aan yoga lessen en mobiliteitstrainingen. Voor fans van hot yoga - verschillende yogavormen die worden gegeven in een tot veertig graden verwarmde ruimte - is Vondel the place to be.

Neem ook deel aan de Mogy Yoga Recovery. Als je hard hebt getraind, of simpelweg een beetje ontspanning en stressvermindering kan gebruiken, dan is dit iets voor jou. Met deze yogales geef je je grote spiergroepen wat liefde door middel van stretch oefeningen. Ga van fight or flight modus, naar lekker ontspannen.

In sync komen met je lijf? Dan is de Mogy Yoga Flow weer de beste optie. Lekker bewegen, zweten en vooral luisteren naar je lichaam. Gecontroleerde, vloeiende bewegingen en je eigen lichaamsgewicht zorgen voor een actieve les waarin je van de ene naar de andere positie beweegt (vinyasa stijl).

Het sportverenigingsgevoel

Wie bij Vondelgym komt sporten kan rekenen op een authentiek sportverenigingsgevoel. Een groet als je binnenkomt en een bakkie doen achteraf - het hoort er allemaal bij. Het past in het sociale DNA van Vondelgym, dat naast een sportschool vooral ook een ontmoetingsplek is waar je fijne mensen tegenkomt.

Het feit dat alle lessen in dezelfde zaal zijn draagt zeker bij aan dat verenigingsgevoel. De geluiden van mensen die bezig zijn om het beste uit zichzelf te halen, geeft absoluut energie. Zelfs het horeca gedeelte van de sportschool zit grotendeels vast aan het sport gedeelte.

Lid worden bij Vondelgym

Lijkt het je tof om lid te worden van de Vondelgym? Dan kan je je aansluiten door een abonnement af te sluiten, een strippenkaart aan te schaffen of een weekpas te nemen. Je kan zelfs een dagpas kopen, of een daluren abonnement nemen om goedkoper uit te zijn. Vind je het toch niks? Dan zet je je abonnement gemakkelijk stop (met een opzegtermijn van vier weken). Ook een pauze nemen van je abonnement, bijvoorbeeld als je geblesseerd bent, is mogelijk.

Openingstijden Vondelgym Rotterdam

Maandag: 06:00–23:00 uur

Dinsdag: 06:00–23:00 uur

Woensdag: 06:00–23:00 uur

Donderdag: 06:00–23:00 uur

Vrijdag: 06:00-23-00 uur

Zaterdag: 07:00-20:00 uur

Zondag: 07:00-20:00 uur

Adres

Meent 132B (World Trade Center Rotterdam)

Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
22 juni 2023
Frontrunner