Logo
Voorjaarsplezier

6x Leuke evenementen in mei in Rotterdam

2011 rotterdam festivals fotograaf bas czerwinski bevrijdingsfestival overzichtsfoto bezoekers bevrijdingsfestival Bas Czerwinski
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
9 april 2024
Frontrunner

Op zoek naar leuke evenementen in mei in Rotterdam? Met alle leuke evenementen die Rotterdam biedt deze maand, is het moeilijk kiezen. De evenementen die je niet mag missen, die vind je hieronder!

Dakendagen Rotterdam 2024

Het is weer tijd voor de jaarlijkse Rotterdamse Dakendagen! Hét moment om een hoop bijzondere daken te bezoeken, die normaal niet toegankelijk zijn voor publiek. Van 24 tot en met 26 mei kan je maar liefst meer dan 60 verschillende daken op: van Rotterdam Centrum tot aan Rotterdam Zuid en van De Doelen tot aan De Groene Kaap.

Op de daken geniet je van verschillende dakenroutes, tours en zelfs theatervoorstellingen. Het is mogelijk om zelf op pad te gaan tijdens mooie fiets- en wandelroutes of juist je laten meevoeren door een gids. Meer weten over de Dakendagen 2024? Lees het hieronder!

2019 Dakendagen Fleur Beerthuis

Circusstad Festival

Voor alweer de elfde keer wordt het Schouwburgplein omgetoverd tot een Circusstad Festival! Met toonaangevende optredens en artiesten staat dit jaar het thema 'Krachtig vrouwencircus' centraal. Meer dan de helft van de ruim honderd circusartiesten zijn namelijk vrouwen!

Met spectaculaire shows en een Circustad Gala ben je welkom van 1 tot en met 5 mei. Naast het Schouwburgplein vind je ook optredens in Theater Rotterdam, de Doelen, het Luxor Theater, het Maritiem Museum en in de Laurenskerk.

FOTO CIRCUSSTADJONA HARNISCHMACHER

Bevrijdingsfestival Rotterdam

Op 5 mei vieren we de vrijheid. Dat doen we in Rotterdam elk jaar met het Bevrijdingsfestival in Het Park bij de Euromast. En zoals altijd, is toegang ook dit jaar gratis.

Wat kan je verwachten tijdens het Bevrijdingsfestival in 2024? Bijzonder op de line-up dit jaar is de zevenkoppige Haagse indiepop-formatie Son Mieux. Daarnaast luister je naar Frans-Algerijnse rapper BOEF, de razend populaire singer songwriter Blaudzun, techno DJ en producer Cynthia Spiering en Goldkimono.

2011 rotterdam festivals fotograaf bas czerwinski bevrijdingsfestival overzichtsfoto bezoekers bevrijdingsfestival Bas Czerwinski

Opening strandseizoen Hoek van Holland

Op donderdag 9 mei, op Hemelvaartsdag, gaan de voetjes van de vloer tijdens de jaarlijkse strandopening in Hoek van Holland! Binnen no time sta je vanaf Rotterdam Centrum op het strand, dankzij de razendsnelle metroverbinding. Bekijk welk feestje je wilt pakken met je vrienden en geniet van optredens van o.a. Jody Bernal, Lucas and Steve, Lady Bee en Kriss Kross Amsterdam.

O. Festival

Houd je van opera, muziek en theater? Dan staat er wat moois op je te wachten van 16 tot en met 26 mei! Bezoekers kunnen weer tien volle festivaldagen de meest uiteenlopende voorstellingen bezoeken met de verhalende kracht van de zangstem als leidraad. Met meer dan 60 voorstellingen op 30 locaties door heel Rotterdam, is er keuze genoeg.

Benieuwd naar het programma? Bekijk onze highlights via onderstaande button!

O Festival 2023 c Leroy van Koolwijk min

'Over de Bogen' wandeling

Hierboven las je al over het O. Festival en de Rotterdamse Dakendagen. Dit jaar hebben de twee organisaties de handen ineengeslagen om de muzikale wandeling 'Over de Bogen' te organiseren.

Tijdens deze wandeling leg je 2km af over de Hofbogen van Rotterdam, waarbij omgevingsgeluid en gesproken tekst wordt gecombineerd met muziek. Meer lezen over deze unieke wandeling of een kaartje kopen? Doe het via de link hieronder!

Hofbogen door Guido Pijper

Roparun finish op de Coolsingel

Een avontuur voor het leven, terwijl je een goed doel steunt. In het pinksterweekend van 2024, van zaterdag 18 tot en met maandag 20 mei, vindt de Roparun weer plaats. De renners van de Roparun rennen door Rotterdam, om weer te finishen op de Coolsingel! Kom jij de lopers aanmoedigen?

Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
9 april 2024
Frontrunner