Logo
Toe aan iets nieuws?

RC verwelkomt deze nieuwe zaken

SHIN buitenkant
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
7 juli 2022
Frontrunner

Rotterdam staat bekend als een stad die altijd blijft vernieuwen. Het is dan ook niet gek dat er de afgelopen tijd steeds meer nieuwe en creatieve ondernemingen van de grond komen.

Gepimpte sneakers, een TikTok waardig interieur en Japanse invloeden. Laat je verassen door deze nieuwe ondernemingen die de toekomst gaan veroveren!

SHIN

SHIN is een gloedje nieuw Japans restaurant op de Rode Zand. SHIN is geopend door de zelfde eigenaren als Ajisan, dat midden op de Coolsingel, ter hoogte van de Koopgoot zit.

Shin is een restaurant in de stijl van de izakaya barretjes die je in Tokyo veel ziet. Izakaya barren zijn in de basis plekken waar je goed eten combineert met een borrel. Die borrels zijn bij SHIN dan ook echt heerlijk. De meest fantastische cocktails, whisky's, biertjes en ga zo maar door. SHIN heeft het.

Het doel van de eigenaren van SHIN is om Nederland kennis te laten maken met de echte Japanse keuken en dat betekent niet alleen maar sushi en ramen. Je vindt er heerlijke gerechten die je niet snel in je gemiddelde sushi restaurant in Nederland terug vindt.

SHIN gerecht
SHIN buitenkant

WEAR

WEAR is een nieuwe sneaker store gevestigd in de Beurstraverse (natuurlijk veel beter bekend als de Koopgoot). WEAR is geen standaard sneaker winkel, er worden bij WEAR namelijk uitsluitend tweedehands schoenen verkocht én je kan hier jouw vieze schoenen weer laten stralen!

Deze 'pre-loved' schoenen, zoals ze de sneakers zelf graag omschrijven, worden ingekocht bij Sympany. Sympany is een stichting die tweedehands kleding en schoenen inzamelt voor hergebruik en recycling.

Bij WEAR werken mensen met 'onbenut arbeidspotentieel'. Dit houdt in dat deze mensen om wat voor reden dan ook niet makkelijk aan een baan komen. Als je schoenen koopt bij WEAR help je dus niet alleen jezelf aan nieuwe Nikes, maar verklein je je ecologische voetafdruk terwijl je ook nog eens mensen aan een baan helpt!

WEAR Rotterdam 2

Copper Branch

Nieuw op de Korte Hoogstraat: Copper Branch. Copper Branch is een fastfood keten, maar dan gezond. Wacht, wat?

Copper Branch biedt heerlijke vegetarische hamburgers en chicken wings aan. Je kan er daarnaast ook nog genieten van maaltijd bowls met daarin de lekkerste groenten om je lichaam te verwennen.

Naast de vegetarische gerechten is er nóg iets wat Copper Branch zo'n bijzonder fast food restaurant maakt. Je kan er namelijk ook terecht voor een borrel. Dus kom langs bij Copper Branch en ontdek iets nieuws!

Copper Branch Rotterdam muur 1
Copper Branch Rotterdam interieur

YG Studio's

YG studio's, je hebt er misschien al wel eens van gehoord. Ze zitten al een tijdje op de Veerhaven en hebben onlangs een nieuw filiaal geopend op de Lijnbaan. En terecht, want het is er te gek. Je komt hier voor rustgevende Yoga, maar bijvoorbeeld ook voor brute kracht- of hardlooptrainingen.

Ondanks dat YG studio's meer is dan yoga, zijn ze er wel een expert in. YG studio's wordt dan ook door veel mensen omschreven als dé yoga studio van Rotterdam.

Lees hier meer over YG Studio's

YG studios voorkant
YG studios

Cutie Pie

Cutie Pie is een nieuwe winkel op de Schilderstraat, net achter de Witte de Withstraat. Haar naam verklapt al veel, want het is de schattigste lekkernijen winkel van Rotterdam.

Je komt binnen over een roze loper. Eenmaal binnen ontdek je dat je in de meest Instagram en TikTok waardige omgeving bent beland. Alles is roze en glimmend en in de vitrines staan de meest bijzondere en lekkere taarten (met bijvoorbeeld Kinder Bueno smaak).

Wat staat er verder op het menu? Cupcakes, crêpes, koekjes, wafels, macarons, cheesecakes en cake pops. Daarnaast kan je jezelf laten verwennen door een van de heerlijke mocktails te proberen.

Babyshower? Gender reveal party? Het kan allemaal bij Cutie Pie want ze zijn op vrijdag en zaterdag open tot in de late uurtjes.

Cutie pie Rotterdam min
Cutie Pie Rotterdam 2 min
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
7 juli 2022
Frontrunner