Logo
Heart Work Heroes

Wat zijn al die hartpoppetjes in de stad?

Turkoois by Proxy Heart Work Heroes Rotterdam Centrum
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
17 mei 2022
Frontrunner

Misschien heb jij ze al gespot in de stad: de kunstzinnige beelden met een hart als hoofd. Dit is een actie van Heart Work Heroes, in samenwerking met o.a. Diederik Gommers, om te laten zien dat Rotterdam 'Heart' voor de zorg heeft. Lees gauw verder!

Kunst voor de zorg

De beelden zijn onderdeel van de grootste openlucht expositie voor de zorg ooit in Nederland. Van 18 mei tot 27 juni 2022 zullen deze beelden Rotterdam Centrum nog mooier maken en staan met hun grote hart symbool voor de zorg.

Initiatiefnemer Herman Poort wil met de openlucht expositie de helden van deze tijd eren en vooral ook danken voor hun inzet en enthousiasme. Tegelijkertijd wil hij de volgende generatie enthousiast te maken voor de zorg. Beeld voor beeld wil het team van Heart Work Heroes de zorg op een voetstuk plaatsen. Want zoals zij terecht aangeven: alleen met voldoende zorgmedewerkers houden we de zorg gezond!

Heart Work Heroes beelden Rotterdam Centrum

Kick-off in Rotterdam Centrum

Rotterdam is de allereerste stad waar Heart Work Heroes plaatsvindt. Onze havenstad is niet zonder reden gekozen, want zowel de kunst als de zorg spelen in Rotterdam een prominente rol. Na deze editie zullen meer steden volgen.

Na de openlucht expositie worden de opvallende en unieke kunstwerken geveild door een gerenommeerd veilinghuis. De opbrengst van de veiling gaat naar de lokale zorg. Heart Work Heroes gaat initiatieven ondersteunen, die als doel hebben vooral jongeren enthousiast te maken voor een carrière in de zorg.

Een van de ambassadeurs van de beeldenactie is Diederik Gommers, wie de opening van Heart Work Heroes presenteert op 18 mei.

‘We moeten blijven herhalen wat een geweldig mooi vak we hebben! Heart Work Heroes is een positief project dat hieraan bijdraagt en daar doe ik graag aan mee.’
Diederik Gommers, adviseur Heart Work Heroes
Herman Eskes Julia Diederik 2
Herman Poort, wethouder Christine Eskes, Julia Tomecka en Diederik Gommers tijdens de opening van Heart Work Heroes.

Rotterdamse kunstenaars

Samen met grotendeels Rotterdamse kunstenaars zijn de 41 beelden tot stand gekomen. De kunstenaars hebben, elk op hun eigen wijze, de levensgrote beelden beschilderd. Het resultaat mag er wezen!

Onder andere Tymon de Laat, AAA Fresh en Vera Nederlof doen mee met de actie. Maar ook Julia Tomecka (18), leerling van het Albeda college, is een van de kunstenaars. Zij is uit 88 inzendingen uitverkoren om een beeld vorm te geven. Klik hier om alle kunstenaars en beelden te bekijken.

Heb jij de Heart Work Heroes beelden al gespot in Rotterdam? Tag ons dan op Instagram @Rotterdam.centrum of gebruik #rotterdamcentrum.

Rotterdam Art Week

Van 18 tot en met 22 mei kun je extra van kunst genieten tijdens Rotterdam Art week. Tijdens deze week staat Rotterdam volledig in het teken van kunst. Door de stad zijn er verschillende beurzen, tentoonstellingen, installaties, pop-up shows en ateliers te bezoeken. Lees Anika's artikel voor haar Rotterdam Art week tips.

Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
17 mei 2022
Frontrunner