Logo
Cinema Biotoop Wild Life vitrine lijnbaan Rotterdam
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
5 augustus 2021
Frontrunner

Bewonder de nieuwste expositie in de Lijnbaan-vitrine! Hierin zie je een klein landschapje met een bewoner zo klein als een vingertop. Door de kijkers op het glas zoom je in en kan je zien hoe hij leeft.

Zo zie je hem dobberen op een blad, proberen een spin te vangen en zijn prooi roosteren boven een kampvuur. Het geeft een inkijkje in zijn ‘wilde leven’ aan de andere kant van het glas, ver weg van de drukke stad. Het is net alsof je op safari bent, op zoek naar het loslopend wild!

Cinema Biotoop 'Wild Life'

Deze cinema biotoop is verzonnen door Charlotte van Otterloo. In haar werken is zij op zoek naar het creëren van een wereld die een totaalbeleving bezorgt aan de kijker.

Voor deze installatie heeft Charlotte gebruik gemaakt van 'object-trouvé', zoals o.a. badmatten, schuimrubber en de haren van een borstel. Deze mossen en plantjes hebben zich aangepast naar hun habitat van de drukke stad.

Op de schermen wordt gebruik gemaakt van 'stereoscopie', zoals de viewmasters van vroeger. Door twee beelden van een net andere hoek te filmen en deze te bekijken door de speciaal samengestelde kijkers krijgt het filmbeeld diepte.

Een korte stop tijdens het winkelen

Het is een bijzondere expositie die leuk is voor jong en oud. Neem even een korte pauze tijdens het winkelen en bewonder de expositie!

Cinema Biotoop Wild Life vitrine reveal lijnbaan Rotterdam
Cinema biotoop lijnbaan vitrine van dichtbij
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
5 augustus 2021
Frontrunner