Logo
WEAR Rotterdam 4
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
8 juli 2022
Frontrunner

Sneaker winkels floreren de afgelopen jaren. Met winkels als WOEI en Oqium heeft Rotterdam een paar sneaker winkels die uit zijn gegroeid tot ware giganten.

In dit artikel duik je in de sneaker gekte en ontdek je de geheimen achter het succes van beroemde Rotterdamse sneaker stores. Lees welke ruwe diamanten aan proberen te sluiten bij de gevestigde orde en hoe ze hun creativiteit daarbij gebruiken!

WOEI

Er is een grote kans dat je WOEI al kent. De winkel op de Hoogstraat is in de loop der jaren uitgegroeid tot een iconische sneaker- en streetwear winkel in Rotterdam. Sneaker fanaten uit de havenstad en heel ver daar buiten hopen bij WOEI die ene sneaker te kunnen bemachtigen. Fans wachten soms dagen voor de deur. Soms zelfs in tentjes! Ook bij de jaarlijkse WOEI Sale zitten er vanaf 's ochtends vroeg WOEI fans op de opening te wachten.

WOEI gaat al jaren interessante samenwerkingen aan met kunstenaars, zoals Piet Parra, andere sneaker stores als Patta en natuurlijk met de grote sneaker merken. Zo verscheen er ooit al een ongekend zeldzame Asics sneaker met het woei logo er op. Daarnaast konden sneaker fans uit Rotterdam de Nike BW 'Rotterdam' ophalen bij WOEI.

Bij WOEI kan je niet alleen terecht voor sneakers, maar ook voor te gekke streetwear. WOEI heeft naast merchandise van beroemde kunstenaar Piet Parra ook een eigen kledinglijn. De WOEI kleding gaat bijna even hard als de sneakers!

Emblem color
WOEI
Neem je tent mee en kom naar WOEI!
WOEI STORE

Pirri

Van een van de pioniers in de (Rotterdamse) sneaker industrie gaan we naar vers bloed. Pirri opende zijn deuren op de van Oldenbarneveltstraat in 2020. Het merk begon als een online platform en maakte met een sterke social media campagne al snel naam.

Het team van Pirri zit niet stil en deelt op hun website en Instagram toffe content. Zo nodigde Pirri, in samenwerking met hiphop platform ComplexNL, rapper van eigen bodem ADF Samski uit om sneakers te shoppen tijdens een interessant interview.

Ook organiseert Pirri een jaarlijks skateboard event. Bij dit event kunnen skateboarders hun skills laten zien bij skatepark Blaak. De gelukkige winnaar wint een paar hele exclusieve sneakers. De editie van vorig jaar was onbewust het grootste skate evenent van het jaar! Op deze manier weet Pirri op een bijzondere manier meer dan alleen een sneaker winkel te zijn.

Maar naast al deze nevenactiviteiten zijn de schoenen en streetwear die er te koop zijn buitengewoon exclusief en altijd top notch!

Pirri skate event
Pirri foto jimmy 3

WEAR

WEAR is een winkel met een missie. Bij WEAR kan je terecht voor duurzame schoenen gemaakt in een inclusieve werkomgeving. Hoe ze dat doen? Door sneakers nieuw leven in de blazen!

WEAR koopt schoenen in bij een bedrijf dat oud textiel verzamelt om te recyclen. De schoenen worden vervolgens volledig gerefreshed door mensen met een 'onbenut arbeidspotentieel' (mensen die wat minder makkelijk aan een baan komen door hun verleden).

Door schoenen te kopen bij WEAR ben je goed voor je portemonnee, je medemens en voor het milieu. Ik zie geen reden om hier geen kijkje te nemen! Al helemaal niet nu hun nieuwe filiaal in de koopgoot is geopend.

Lees hier meer over WEAR!

WEAR Rotterdam 2
WEAR Rotterdam 4

Oqium

Oqium is een van de sneaker giganten in Rotterdam Centrum die al jaren consistent kwaliteit levert. Sinds 2008 is Oqium actief op de Korte Lijnbaan nummer 10.

Wat de sneaker winkel kenmerkt is zijn grote voorliefde voor basketbal en de basketbalcultuur, dat sterk verwant is met invloeden uit hiphop. Basketbal schoenen en jerseys zijn bij Oqium daarom niet weg te denken. Al jaren staan de meest exclusieve Jordans en air maxes in de etalage bij Oqium.

Oqium gaat goed mee met de tijd en verkoopt tegenwoordig veel meer dan alleen basketbalschoenen en kleding. Ook voor de beste Nike Air Maxes kan je bij Oqium meer dan dan goed terecht. Voor de meest exclusieve schoenen organiseert Oqium raffles: loterijen waar je je in kan schrijven om een van de gelukkigen te zijn om een paar schoenen te kunnen kopen!

Oqium instore
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
8 juli 2022
Frontrunner