Logo
Kilo Kilo store Schouwburgplein 3
Dimple
Geschreven door Dimple Sokartara
20 september 2023
Frontrunner

Heb jij wel eens geshopt bij vintage winkels in Rotterdam Centrum? De woorden tweedehands en vintage klinken voor mij namelijk als muziek in mijn oren. Of we het hebben over auto’s of kleding, ik hou van zowel de look als het concept.

Producten een tweede (of tiende) leven geven vind ik een heel mooi idee, vooral omdat veel ervan nog lang niet uitgeleefd is. De oude, antieke uitstraling is er een die mij ontzettend aanspreekt, ook omdat je vaak veel details terug ziet. Het zijn vaak geen minimalistische stijlen als je naar vintage producten kijkt en ik houd er van!

Gelukkig zijn er in het centrum voldoende opties om je kledingkast te vullen met tweedehandse parels. Ik heb er drie bezocht die je zeker niet moet missen en eigenlijk gewoon alle drie moet bezoeken.

REJOES

REJOES bevindt zich midden in Rotterdam Centrum, op de hoek van de Oude Binnenweg. Neem de roltrap naar boven en stap binnen in een waar vintage paradijs.

Er staan rekken vol met kleding, waar je ongetwijfeld unieke vintage parels zult vinden. Denk aan jurken in diverse stijlen, feesttopjes, casual sportkleding, rokken in allerlei merken en nog veel meer. Door de winkel heen liggen ook verschillende tassen, petjes en andere accessoires.

Pluspunten: ruime keuze, goede ligging en leuk interieur.

Minpunten: weinig tot geen sieraden.

Interieur Rejoes Rotterdam

Kilo Kilo Vintage

Deze naam ken je wellicht van vintage evenementen die door het land trekken. De Kilo Kilo evenementen verplaatsen zich van stad, zodat jij op meerdere plekken en data aan je tweedehandse gems kan komen.

Sinds 6 augustus is er ook een vast stekkie in ons mooie centrum gekomen! De winkel aan het Schouwburgplein is niet te missen. Nog even een goeie outfit scoren voor je op date gaat in de stad? Duik Kilo Kilo gauw in. Of ben je in voor een echte shopping spree? Dan komt het zeker mooi uit dat ze hier per kilo rekenen.

Voor 30 euries heb jij een tas vol kleren die je een nieuw leven in kan blazen. En die stop je dan natuurlijk in de leuke Kilo Kilo totebag. Van mooie geruite rokken tot de bekende Levi's spijkerbroeken; ze hebben het allemaal hangen en er is genoeg keuze in het ruime winkelpand!

Pluspunten: ruime keuze, goede ligging en een chille vibe.

Minpunten: aan de prijzige kant als je slechts één of twee items koopt.

Kilo Kilo vintage Rotterdam voor
Kilo Kilo store Schouwburgplein 3

Reshare (Leger des Heils)

Ik hou er voornamelijk van als tweedehandswinkels óók nog eens gelinkt zijn aan een goed doel. De Reshare store van het Leger des Heils valt bij mij dan ook extra goed in de smaak.

Zodra je de winkel op de Korte Hoogstraat binnenloopt krijg je het gevoel dat je in een grote woonkamer bent beland waar iedereen bij elkaar komt. Je ziet mensen van alle leeftijden en met verschillende stijlen snuffelen tussen de rekjes. Het aanbod is enorm. Beneden raak je niet gauw uitgekeken en boven is er ook nog een verdieping gewijd aan sportkleding. Ik vond het er fijn shoppen, en de paskamers met de leuke denim gordijnen hebben mijn hart gestolen.

Pluspunten: goede prijs-kwaliteit verhouding, ruime keuze en een schone en rustige esthetiek.

Minpunten: niet zoveel accessoires.

Reshare Leger des Heils Rotterdam
Reshare Leger des Heils Rotterdam 2

Square Eight

Dit is mijn favoriete vintage winkel in Rotterdam Centrum! Het is een stuk kleiner dan de andere twee die ik noemde, maar wat mij betreft precies goed. Waarom ik er zo weg van ben, komt door de stijl van de winkel. Ze hebben items die ik graag terug zie in mijn kledingkast, zoals unieke bloesjes, mooie lange regenjassen, unieke varsity jackets én een rekje met designermerken. Zo kan je hier zomaar een mooie Burberry jas of een overhemd van Fendi scoren voor een schappelijke prijs.

Wat ook fijn is aan deze winkel, is de grote spiegel in het midden van de winkel. Hier kan je gemakkelijk snel iets passen terwijl je aan het rondneuzen bent in de winkel. Handig als je een leuke jas ziet, bijvoorbeeld.

Pluspunten: kwaliteitsproducten, designermerken en een unieke stijl.

Minpunten: klein aanbod.

Square Eight Rotterdam
Dimple
Geschreven door Dimple Sokartara
20 september 2023
Frontrunner