Logo
Kerstmarkt Trompenburg Kralingen
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
1 december 2022
Frontrunner

Aan de rand van Rotterdam Centrum vindt van 9 t/m 11 december een duurzame kerstmarkt plaats. Tijdens de intieme kerstmarkt van Trompenburg Tuinen & Arboretum staat duurzaamheid en verantwoord shoppen bij lokale ondernemers centraal.

Trompenburg ligt dan net buiten het centrum, dit feestelijke weekend wil je niet missen! Volg een kramenroute met de leukste cadeautjes van onder andere LUSH, Bloemoloog, Olala Chocola en Lowlander. Doe mee met duurzame workshops waarbij kerstgroen de hoofdrol speelt. Er zijn kinderkerst-fun en foodtrucks met heerlijk eten en drinken.

Kerstmarkt Trompenburg entree
Kerstmarkt Trompenburg

Kerstmarkt in magisch decor

De groene oase van Trompenburg is tijdens de kerstmarkt mooi verlicht en staat helemaal in het teken van verantwoord (work)shoppen. Het wordt een feest voor jong en oud. Bij de entree is een overdekt winterplein, waar kraakvers kerstgroen wordt verkocht: van bijzondere soorten hulst, coniferen en dennen tot sparren uit de eigen tuin van Trompenburg. Het snoeisel krijgt direct een tweede leven op de kersttafel van Rotterdammers.

Langs de kramenroute kunnen bezoekers inkopen doen bij veelal lokale ondernemers die hart hebben voor duurzame producten.

Warm worden met winterse kost

Even bijkomen en genieten van de kerstsfeer kan op de terrassen bij de foodtrucks en Theehuis ‘De Uithoek’.

Om helemaal in de stemming te blijven wordt er winterse kost geserveerd: onder andere erwtensoep, chocolademelk en glühwein staan op het menu. Smullen!

Circulaire kerstkrans maken

Op zondag 10 december vindt een circulaire workshop plaats. Met wintergroen snoeigoed, droogbloemen en eco-vriendelijke materialen gaan deelnemers een moderne kerstkrans samenstellen. De workshop duurt 2 uur en wordt gegeven door Fien van Kore Rotterdam.

Fien werkt met natuurvriendelijke bloemen en planten en laat zien hoe gemakkelijk het is om van restmaterialen een moderne kerstkrans te maken. Met hier en daar wat speelse takken en droogbloemen.

Kore fientrompenburg
Prachtige kerstkrans door Fien van Kore Rotterdam.

Winterse themawandeling

Wil je liever een prachtige wandeling maken? Tijdens de winterse wandelingen in Trompenburg Tuinen & Arboretum leer je meer over wat er groeit en bloeit in de decembermaand. Tijdens de wandeling neemt een expert de deelnemers mee op pad door de tuin op zondag 4 december (hierbij staat de hulst centraal) en woensdag 28 december (boomschors is dan is het thema).

Entree en tijden

De duurzame kerstmarkt vindt plaats van vrijdag 9 december van 12.00u tot 20.00u en zaterdag 10 en zondag 11 december van 10.00u tot 17.00u. De entreekosten bedragen €10,75 p.p. Met Museumkaart, Rotterdampas, Jaarwandelkaart of Vriendenkaart is entree helemaal gratis.

Vind Trompenburg Tuinen & Arboretum op de kaart!
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
1 december 2022
Frontrunner