Logo
Klik Klak 46
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
2 november 2023
Frontrunner

Aan de rand van Rotterdam Centrum vindt van 8 t/m 10 december een lokale, duurzame kerstmarkt plaats. Tijdens de intieme kerstmarkt staat duurzaamheid en verantwoord shoppen bij lokale ondernemers centraal!

Trompenburg ligt dan net buiten het centrum, dit feestelijke weekend wil je niet missen! Drie dagen lang vormen de wintergroene, botanische tuinen van Trompenburg het decor voor een intieme kerstmarkt waar we jong en oud verrassen. Langs de route die je door deze historische buitenplaats leidt vind je ruim 50 kramen met producten met een link naar groen zoals helleborus, heide, biologische bloembollen en vers geknipte maretakken. Verwacht ook originele (cadeau)artikelen van lokale ondernemers. Denk aan handgemaakte kaarsen, chocolade, keramiek en houtdraaiwerk.

IMG 8377 1
Kerstmarkt Trompenburg

Kerstmarkt in magisch decor

De groene oase van Trompenburg is tijdens de kerstmarkt mooi verlicht en staat helemaal in het teken van verantwoord (work)shoppen. Het wordt een feest voor jong en oud. Kinderen blijven warm tijdens één van de leuke winterspellen die ze onderweg tegenkomen, zoals ski lopen of kerstmutsen vangen!

Bij de entree is een overdekt winterplein, waar kraakvers kerstgroen wordt verkocht: van bijzondere soorten hulst, coniferen en dennen tot sparren uit de eigen tuin van Trompenburg. Het snoeisel krijgt direct een tweede leven op de kersttafel van Rotterdammers.

Verschillende workshops

Doe mee aan een van de fantastische workshops, zoals de workshop ‘Landschapsparfum maken’, waarbij je je eigen parfum maakt met als basis een collectie van geurende planten uit Trompenburg, of ‘maak een winterblad’, waarin textielkunstenares Mirjam Withaar je mee neemt in de techniek natvilten.

Wil je liever een prachtige wandeling maken? Tijdens de winterse wandelingen in Trompenburg Tuinen & Arboretum leer je meer over wat er groeit en bloeit in de decembermaand. Tijdens de wandeling neemt een expert de deelnemers mee op pad door de tuin in het donker en volg je een verlichte route.

Warm worden met winterse kost

Even bijkomen en genieten van de kerstsfeer kan op de terrassen bij de foodcourt in de Perenhof, met overdekt terras, en Theehuis ‘De Uithoek’.

Om helemaal in de stemming te blijven wordt er winterse kost geserveerd: onder andere erwtensoep, chocolademelk en glühwein staan op het menu. Smullen!

Klik Klak 12 1

Entree en tijden

De duurzame kerstmarkt vindt plaats van vrijdag 8 december van 12.00u tot 20.00u en zaterdag 9 en zondag 10 december van 10.00u tot 17.00u. De entreekosten bedragen €11 p.p. Met Museumkaart, Rotterdampas, Jaarwandelkaart of Vriendenkaart is entree helemaal gratis.

Wij adviseren van tevoren online een toegangskaart (E-ticket) te kopen vanwege verwachte drukte.

IMG 8377 1
Meer informatie
Lees meer over de groene kerstmarkt!
Vind Trompenburg Tuinen & Arboretum op de kaart!
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
2 november 2023
Frontrunner