Logo
Astro Rotterdam Twelve Photographic00012 Guido Pijper
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
15 oktober 2023
Frontrunner

Benieuwd naar het Rotterdam Street Art Museum? Hier bekijk je kunst van verschillende internationale kunstenaars, die met al hun creativiteit de straten van Rotterdam hebben getransformeerd tot een openluchtmuseum!

De naam doet misschien vermoeden dat het museum zich in een gebouw bevindt, maar verrassend genoeg is het Street Art Museum gewoon op straat en daarom vrij te bezoeken. Lees hieronder meer over dit bijzondere stukje Rotterdam.

Over het Street Art Museum

Een aardige tijd terug waren de West-Kruiskade en de 1e Middellandstraat de meest beruchte straten van de stad. Gelukkig zijn deze straten niet meer zo berucht als vroeger, en is de drugshandel en prostitutie die daar vroeger plaatsvond verdwenen. Maar z'n charme is dit gebied nooit verloren.

Omdat de West-Kruiskade en de 1e Middellandstraat dé multiculturele plek is van Rotterdam, waar nationaliteiten, culturen, smaken en geuren samenkomen, was dit de perfecte plek om te transformeren in het Street Art Museum. In 2017 is op initiatief van de Rotterdamse alliantie West-Kruiskade en Bureau Binnenstad de West-Kruiskade omgedoopt tot het Rotterdam Street Art Museum, waarbij internationale kunstenaars diverse kunstwerken aanbrachten. Hiermee werd het 's werelds eerste openlucht street art museum.

Kruisplein Ayla Hester Blankestijn min
Start hier de Street Art Route van het openluchtmuseum

Kunst kijken

Het Rotterdam Street Art Museum is dus vrij te bezoeken. Wandel door het gebied vanaf Kruisplein, over de West-Kruiskade tot aan het Tiendplein, en ontdek de kunstwerken die hier de straten sieren. Aanschouw de kunstwerken van o.a. de Amsterdamse kunstenares Judith de Leeuw, de Braziliaanse kunstenaar Alex Hornest, en de Rotterdamse kunstenares Anne-Mercedes Langhorst.

Volg de Rotterdam Street Art Museum route
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
15 oktober 2023
Frontrunner