Logo
Bas Bakt
Profielfoto Thijs introtekst
Geschreven door Thijs van Lith
2 maart 2023
Frontrunner

Niets lekkerder dan in de frisse voorjaarskou genieten van de voorjaarszon. Het is dan misschien nog lang geen tijd om te picknicken, maar het is altijd fijn om even buiten te zijn en tijdens je lunch wat zonnestraaltjes mee te kunnen pakken.

In de stad vind je genoeg leuke plekken om hier volop van te genieten. Wat dacht je van de Leuvehaven, de Leuvekolk, het Grotekerkplein of de Binnenrotte? Loop voor een hapje eens langs bij een van de volgende plekken.

De Falafel

Op het Binnenwegplein valt ze misschien niet helemaal op, maar in deze knusse zaak haal je de lekkerste falafel! Vers gefrituurd is dit natuurlijk het best. Maak het feestje daarna compleet met een ruime keuze uit verschillende toppings. Ga jij voor alles een beetje, of ben je met alleen knoflooksaus al tevreden? Bij De Falafel bepaal jij het helemaal zelf.

De Leuvehaven is op loopafstand hiervandaan, dus als het weer even meezit, neem je je pita gewoon mee en kun je die lekker aan het water in de zon opsmikkelen. Perfect dus voor als lunch, of als tussendoortje.

De Falafel

De Gele Kanarie - Café

Deze vrolijke gele vogel is een welbekend begrip in de stad. Naast zijn oude vertrouwde stek aan de Goudsesingel heeft de kanarie nu ook een nestje aan de Binnenrotte. Hier geniet je van de bekende kanariesfeer, inclusief het ruime bierassortiment en de immer vrolijke bediening.

Het idee van het café is vooral dat je er de hele dag terecht kan, dus voor zowel een Rotterdams bakkie koffie in de ochtend, of een borrel aan het einde van de dag. Zelf kom ik er graag voor een snelle lunch waarbij de tosti mijn favoriet is. Ik vind het altijd fijn als je zo'n simpel product kan opwaarderen van een gewoon boterhammetje met kaas tot een klein meesterwerkje. Uiteraard niet alleen geldig als lunch, want zeg nou zelf, is het ooit geen tijd voor een tosti? Precies, dat dacht ik ook.

Bas Bakt

In het hippe Witte de Withkwartier vind je Bas, en deze Bas bakt graag brood. Je vindt hem aan de Hartmansstraat. Van maandag tot en met zaterdag kun je bij hem aanschuiven voor ontbijt, lunch of koffie, maar je kunt het ook lekker meenemen voor onderweg. Terwijl je op je bestelling wacht, kun je genieten van het reilen en zeilen in de bakkerij met “open keuken”.

Topstuk is wat mij betreft een van Bas’ “boterhammen”. Als je dit zo hoort, klinkt het misschien niet zo sexy, maar ervaar het en je weet dat het tegendeel bewezen is. Voor een zeer schappelijke prijs krijg je twee goed belegde dikke (zuurdesem) boterhammen. Daarna kun je er de rest van de dag weer tegenaan!

Bas Bakt
Een vers broodje to-go van Bas Bakt
The Gallery Kitchen Rotterdam Central District
The Gallery Kitchen

The Gallery Kitchen

Wil je liever wat uitgebreider lunchen, dan is The Gallery Kitchen misschien wat voor jou. Het is gelegen aan het Weena, op loopafstand van het centraal station, in het hart van de stad. Het interieur en de wanddecoraties doen wat kunstzinnig aan, waardoor je snapt waar de “Gallery” in de naam vandaan komt.

Op het menu zijn veel gerechten met een Italiaans tintje te vinden. Zo kun je er naast luxe broodjes ook terecht voor een lekkere pasta. Ook fijn, aan vegetarische opties geen gebrek. Kortom, laat je inspireren door de kunst aan de muur terwijl je geniet van je welverdiende lunch.

Profielfoto Thijs introtekst
Geschreven door Thijs van Lith
2 maart 2023
Frontrunner