Logo
Supporters

Hier eet en drink je tijdens de marathon

Served WTC Rotterdam
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
14 maart 2023
Frontrunner

Het is bijna weer zover, de meest sportieve dag die Rotterdam kent. We hebben het natuurlijk over de NN Marathon! Naast de sportievelingen die 'm gaan rennen, moeten er natuurlijk ook supporters zijn. Ben jij dat? Lees dan verder voor wat leuke tips tijdens het wachten!

De start van de marathon is bij de voet van de Erasmusbrug. De finish is natuurlijk, zoals we gewend zijn, op de Coolsingel. De mooiste plek om te finishen, als je het ons vraagt! Kom je kijken en wil tussen de start en finish ergens vertoeven? Hieronder een paar leuke hotspots voor een hapje of drankje!

THOMS

Wachten met een biertje in je handen en het liefste op een terras? Dan sla je simpelweg de hoek om op de Coolsingel naar de Meent en daar vind je THOMS. We hopen natuurlijk op een zonnige dag, maar mocht het nou niet zo zijn, dan kunnen ze het terras overdekken of kan je binnen een plekje zoeken.

Served

Praktisch naast de finish van de marathon, in het WTC Rotterdam, vind je de tweede locatie van Served. Ideaal dus voor een kopje koffie, een sapje of een sandwich. Kom je vroeg aanmoedigen, dan kan je misschien wel een opkikker gebruiken. Gelukkig is de koffie hier top, dankzij hun eigen Served Classis Blend.

Thoms meent cocktails Rotterdam De Maas Meisjes
Drankjes doen bij THOMS
Served koffie WTC Rotterdam
Wakker worden bij Served

Ajisan

Trek in een lekkere lunch? Bij Ajisan heb je geen standaard sandwiches, maar heerlijke ramen. Ajisan zit ook op de Coolsingel, middenin de marathon-gezelligheid, dus ideaal voor een lunch tijdens het wachten of achteraf met de kampioen.

‘Extra fijn aan Vascobelo is het gezellige en huiselijke interieur, wat zeker van pas komt mocht het een regenachtige dag zijn.’
#RotterdamCentrum

Vascobelo

Ben je al vroeg in Rotterdam en moet je nog ontbijten? Vlakbij de Coolsingel, op de Lijnbaan, zit Vascobelo. Ideaal voor een ontbijtje met croissantjes, scrambled eggs of een volledige Vascobelo Breakfast. Extra fijn aan Vascobelo is het gezellige en huiselijke interieur, wat zeker van pas komt mocht het een regenachtige dag zijn.

Brasserie Jules

Misschien wel de meest perfecte locatie, want Brasserie Jules vind je boven de Koopgoot om de hoek van de Coolsingel. Een prachtige plek dus, met een Frans tintje. Op het enorme terras of binnen in de prachtige zaak geniet je van ontbijt, lunch of een diner. De beste plek om van de zon (mocht die dit jaar schijnen), een wijntje en wat gezelligheid te genieten.

Brasserie Jules Rotterdam Gerrit Vermeulen
Brasserie Jules WTC Rotterdam
Een Frans tintje bij Brasserie Jules

Vapiano

Geen geheime tip dit keer, maar wel een goede plek om bij te tanken na het rennen van een marathon. Bij Vapiano in Central Plaza heb je namelijk binnen no time een flinke bak carbs voor je neus. Precies wat je nodig hebt na het verbranden van al die calorieën.

Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
14 maart 2023
Frontrunner