Logo
Dakendagen Vitrine rotterdam in het klein
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
2 mei 2022
Frontrunner

Donderdag 2 mei tot zondag 5 juni is het tijd voor de Rotterdamse Dakendagen. Nu krijg je alvast een kleine preview, met de nadruk op klein, in de nieuwe Lijnbaan-vitrine!

In de nieuwe Lijnbaan-vitrine expositie zie je Rotterdam op een schaal van 1:200. Heel mini dus! De maquette is gemaakt door Studio Faber met planten van Topgroen.nl.

Duurzame, groene daken in Rotterdam

In de verte lijkt het alsof er plantenbakken staan in de vitrine. Maar zodra je ervoor staat zie je het bordje 'You Are Here' en de kleine poppetjes. En dan snap je het. Het is de Lijnbaan en Rotterdam Centrum in het klein. Mét groene daken!

Volgens de Rotterdamse Dakendagen is er nog veel ruimte op de daken die we kunnen gebruiken voor meer groen in de steden. De vitrine laat zien hoe de Rotterdamse straten eruit zouden zien als de daken groen en duurzaam gemaakt worden.

You are here Rotterdamse dakendagen lijnbaan vitrine
Zien we daar een olifant op de Lijnbaan?

Rotterdamse Dakendagen 2022

Tijdens de Rotterdamse Dakendagen 2022 gaan we weer als vanouds op ontdekkingstocht over daken in de hele stad. Dit jaar zorgt het team van de Rotterdamse Dakendagen voor spannende routes langs meerdere daken, met op ieder dak een verrassende manier om de ruimte te gebruiken en/of naar de stad te kijken.

Uiteraard is er weer een centraal dak met muziek, eten, drinken en gezelligheid! Vanaf 5 mei kun je kaartjes kopen op de website van Rotterdamse Dakendagen.

Rotterdam Rooftop Walk

We kennen allemaal de jaarlijkse Rotterdamse Dakendagen, maar volgend jaar komt er een groots, eenmalig dakevenement bij. Van 26 mei tot 24 juni 2022 kun je tijdens de Rotterdam Rooftop Walk genieten van een route op dakniveau inclusief een luchtbrug tussen WTC Rotterdam en de Bijenkorf.

Rotterdam Rooftop Walk artist impression MVRDV Birds eye
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
2 mei 2022
Frontrunner