Logo
Muzikaal spektakel

NN North Sea Jazz Festival 2024

North Sea Jazz garry Bartz
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
20 december 2023
Frontrunner

Het grootste indoor jazzfestival ter wereld komt voor de zeventiende keer naar Rotterdam Zuid. Ik heb het natuurlijk over NN North Sea Jazz 2024! NN North Sea Jazz 2024 zal op 12, 13 en 14 juli 2024 terugkeren in Rotterdam Ahoy.

Jazz festival Rotterdam

Elk jaar weer staan legendes en nieuw talent uit de jazz-, soul-, funk- en hiphopwereld klaar om ons te zegenen met hun muziek. Op het moment van schrijven zijn er nog geen namen bekendgemaakt voor de komende editie, maar als we kijken naar voorgaande edities zijn de verwachtingen hoog. In 2023 was de line-up gevuld met o.a. Stormzy, Typhoon, Gregory Porter, Lizzo en Tom Jones.

Sounds of Diversity – A Shared Musical Heritage

Het festival bracht in 2023 een bijzonder thema: Sounds of Diversity – A Shared Musical Heritage. Dit omdat het 150 jaar geleden was dat de slavernij in de toenmalige koloniën werd afgeschaft. Het festival besteedt met dit overkoepelend thema aandacht aan de diversiteit in mensen en muziek die de geschiedenis Nederland en met name grote steden, zoals Rotterdam, opleverde.

Greyheads north sea Jazz
Mokoomba North Sea Jazz

Nieuw en verborgen talent

Elk jaar biedt North Sea Jazz ruimte aan opkomend talent dat een podium verdient met de Codarts Talent Stage. Hier komen de buitengewoon muziekaal begaafde leerlingen van 'Hogeschool voor de Kunsten' Codarts die te popelen staan om hun talent te laten zien en zo het publiek te overdonderen met hun muziek.

In 2023 was er iets nieuws: de Open Stage. Hier konden ook bezoekers van het festival die de ballen hebben om hun talent te laten zien hun muzikale hart luchten.

North Sea Jazz grote crowd
North Sea Jazz garry Bartz

Bekijk hier de aftermovie van 2023!

Zien we jou in de volgende aftermovie?

Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
20 december 2023
Frontrunner