Logo
Grote Schijn boomstronk
Van Nelle Fabriek Iris van den Broek
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
15 oktober 2023
Frontrunner

Benieuwd wat voor leuke dingen je kan beleven in Rotterdam in oktober? Hieronder delen we de leukste tips om de herfst goed door te komen. Zowel buiten als binnen geniet je van leuke feestjes, mooie tentoonstellingen of fijne shopervaringen.

De Grote Schijn

Van 12 t/m 29 oktober is het wederom tijd voor de Grote Schijn! Tijdens de herfstvakantie bewandel je de adembenemende route door het Kralingse Bos, waar fluisterende bomen, betoverende lichtprojecties en meeslepende klanken een magisch schouwspel creëren.

Tijdens de twee kilometer lange tijd verwonder je je over de pracht van het bos, de muziek en de technologie. Koop snel een kaartje voordat ze uitverkocht zijn!

Grote Schijn boomstronk
Koop een ticket voor de Grote Schijn
Wees er snel bij en bemachtig een plekje voor de mooie schouwspel!

Dress to Impress DogWalk in de Koopgoot

Op zaterdag 7 oktober 2023, tussen 14.00 en 16.00 uur, transformeert de Rotterdamse Koopgoot in een ontmoetingsplaats voor hondenliefhebbers en hun viervoeters, ter ere van Dierendag. Verwacht een overvloed aan vrolijk verklede honden van alle vormen en maten tijdens dit unieke evenement.

Wil je samen met jouw viervoeter deelnemen? Of houd je van honden en wil je die spektakel niet missen? Wees welkom!

Afrovibes Festival 2023

Afrovibes Festival viert dit jaar haar 20ste jubileum! Het festival vindt van 4 tot en met 15 oktober plaats in meerdere steden en is in Rotterdam bij Maas theater en dans, Theater Zuidplein en de Kunsthal. Afrovibes brengt theater, dans, muziek en meer van actuele makers en kunstenaars uit zowel het Afrikaanse continent als de Afrikaanse diaspora in Europa. Deze editie presenteert Afrovibes een programma rondom het thema Liquid Traces | Vloeibare Sporen met voorstellingen uit onder andere Rwanda, Tanzania, Ivoorkust en Zuid-Afrika.

Data & locaties in Rotterdam

5 t/m 7 oktober: Maas theater en dans

12 oktober: Theater Zuidplein

15 oktober: Kunsthal

Afrovibes Christophe RAYNAUD DE LAGE
Afrovibes Christophe RAYNAUD DE LAGE
Afrovibes 2023
Koop hier je ticket!

Wildlife Film Festival Rotterdam

Van 31 oktober t/m 5 november vindt het Wildlife Film Festival Rotterdam (WFFR) in Cinerama plaats. Tijdens dit film festival bekijk je de mooiste en meest impactvolle films over de natuur uit binnen- en buitenland. Ben jij erbij?

Cinerama filmtheater Rotterdam Centrum

Maas Open Air

Nog zin om een zomers feestje te pakken? Op 7 oktober kan je naar de tweede editie van Maas Open Air. Dit is een openluchtfestival in de Maaskantine. Zowel internationale als lokale artiesten draaien hier de laatste zomerplaatjes van het jaar, zoals Max Dean (UK), Locklead, Jamback, Boss Priester, Kim April, Migesa, B Rhythm en Makari. Ook is er een silent disco area op het strand.

Tickets voor Maas Open Air
Koop hier een kaartje voor het laatste zomerse festival.

Swan Market

Ook na de zomerse maanden gaat de Swan Market gewoon door. Om er zeker van te zijn dat je droog en warm kan shoppen, vindt de markt in oktober plaats in de Van Nelle Fabriek. Van 11:00 tot 17:00 uur shop je hier de meest unieke items van creatieve ondernemers. Denk aan spullen voor in je huis, mooie sieraden en leuke cadeaus. Voor de entree wordt een kleine bijdrage van €3 gevraagd.

Van Nelle Fabriek Iris van den Broek

Tentoonstelling 'Verankerd?!' in het Maritiem Museum

Vanaf 13 oktober is er een nieuwe tentoonstelling in het Maritiem Museum genaamd 'Verankerd?!'. Hierin draait het om migratie over zee en ergens arriveren waar je onbekend bent. Een bijzondere expositie, waarin persoonlijke en ontroerende verhalen van jonge Rotterdammers worden gedeeld.

Maritiem Museum Haven fotografie Jan van der Ploeg 26
Verankerd?!
Ontdek hier meer over de tentoonstelling.
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
15 oktober 2023
Frontrunner