Logo
Winter programmering

Warm welkom in winters Rotterdam!

Winters rotterdam banner mobile
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
Frontrunner

Het is alweer bijna winter in Rotterdam. Tijd om je voor te bereiden, want er moeten natuurlijk cadeautjes worden gescoord en mooie herinneringen worden gemaakt. In deze handige guide vind je het winterprogramma in Rotterdam Centrum.

Update: t/m 14 januari moeten helaas alle niet-essentiële winkels en horeca de deuren sluiten. Informatie in dit artikel kan daarom (deels) niet aansluiten op de huidige regelgeving. Houd onze pagina met actuele informatie over de lockdown in de gaten voor wat er wel mogelijk is in Rotterdam Centrum.

Update: until January 14, all non-essential shops and restaurants have to close their doors. Information in this article may therefore (partly) not be in line with current regulations. Keep an eye on our page with current information about the lockdown for what is still possible in Rotterdam Centre.

Deze winter is het sfeervoller dan ooit in het centrum. Gezellige optredens, verwarmde terrassen en de tofste aanbiedingen tijdens de Five Day Deals. Lees er alles over hieronder. Het team van #RotterdamCentrum wenst je een warm welkom in winters Rotterdam!

Vervroegde openingstijden Rotterdam Centrum

Rotterdam Centrum volgt ten allen tijde de regelgeving van het RIVM en daarom zijn de winkels en horeca de komende periode, in ieder geval tot en met 14 januari, tot 17:00 uur geopend. De supermarkten zijn tot 20:00 uur geopend.

Om bovenstaande reden hebben veel winkeliers in Rotterdam Centrum besloten een uur eerder open te gaan. Dit zal gelden zolang de beperking tot 17:00 uur van toepassing is. Check dit artikel met daarin de vervroegde openingstijden!

Op 1e kerstdag en nieuwjaarsdag zijn de winkels gesloten

Gratis inpakservice op de Korte Lijnbaan

Ben je van plan cadeautjes in te slaan voor de feestdagen? Maak dan vanaf 18 december gebruik van de gratis inpakservice in Rotterdam Centrum.

Bezoekers kunnen op de Korte Lijnbaan 17-19 terecht om hun kerstcadeau extra feestelijk in te laten pakken. Super handig als je niet de beste bent met het inpakken van cadeautjes.

De inpakservice is open van zaterdag 18 december tot en met vrijdag 24 december van 13:00 tot 17:00 uur. Maandag 20 december is de inpakservice gesloten.

De inpakservice wordt aangeboden door #RotterdamCentrum.

Koopgoot kerstverlichting Guido Pijper
De Bijenkorf kerstverlichting Guido Pijper

Leuke optredens in Rotterdam Centrum

Gedurende de hele decembermaand tot en met 9 januari is het wel heel erg sfeervol in Rotterdam. Dan kun je namelijk op wisselende plekken tussen 13:00 en 17:00 uur genieten van allerlei leuke optredens.

Waar? Onder andere in Central Plaza, op de Kruiskade, Lijnbaan, Binnenwegplein, Koopgoot en Beursplein.

Winterjazz

Closer to Jazz zorgt ieder weekend en op dinsdag 12 tot en met vrijdag 24 december voor swingende jazzmuziek in Rotterdam Centrum. Midden op straat en in de winkels wordt het winkelend publiek getrakteerd op jazzconcerten. Op geselecteerde momenten vinden steeds drie mini concerten plaats van de top van de nieuwe generatie jonge Nederlandse jazz talent. Zo kom je wel heel snel in de stemming voor de feestdagen!

A capella (kerst)koren

Ieder weekend en op dinsdag 21 tot en met vrijdag 24 december zijn er a capella (kerst)koren die het winkelend publiek verblijden met hun engelenzang.

Op het gevarieerde programma staan diverse popkoren zoals S1Voice, O Jee, Sweet Pepper en LOS. Maar ook zanggroepen zoals Mixed Voices, Ratatouille, Voices in Harmony en Encore brengen je in vervoering. Of je wordt ineens toegezongen door het Rotterdams jongenskoor, de Carolgroup Close2Xmas of het Oekraïense ensemble Chervoni Korali.

House of Urban Arts

Op verschillende plekken in het centrum kun je genieten van spoken word, show basketbal, circus, R&B Koor, theatre of dance, showcase battle en rap, georganiseerd door House of Urban Arts.

Closer to Jazz

Verwarmde terrassen in de winter in Rotterdam Centrum

Ook in de winter kun je een terrasje pakken in Rotterdam Centrum. Verspreid over de stad zijn verwarmde terrassen te vinden, waar je met een warme kop chocomel onder een terrasverwarmer of dekentje er warmpjes bij zit.

Op welke terrassen kan je lekker verwarmd zitten? Op de kaart hieronder zie je waar je de verwarmde terrassen kunt vinden. Doe een hapje of een drankje bij:

1. Do Do (Karel Doormanstraat 34)
2. Beurs (Lijnbaan)
3. Tiwya (Rotterdam Kruiskade 15)
4. JAQ (Kruiskade)
5. Brasserie Barclay (Karel Doormanstraat 316)
6. Raoul Lunchcafé (Van Oldenbarneveltplaats 1)
7. BEET Seafood & Bites (Rodezand 21)

Meer info? Lees hier ons artikel met nog meer leuke verwarmde terrassen in Rotterdam Centrum.

Verwarmde terrassen kaart Rotterdam winterprogramma

Lichtshow op de Coolsingel

In de week van 29 november begint een prachtig winterspektakel op de Coolsingel in Rotterdam. Hier kan je je namelijk laten verwonderen door een spectaculaire laser lichtshow. Vanaf CityLens t/m Decathlon worden de lasers geprojecteerd over de lengte van de Coolsingel. Deze lasers wisselen van kleur en geven een prachtig effect.

De laser lichtshow is dagelijks te zien zodra het donker is tot ongeveer 00:30 uur. De show is tot 9 januari en is geschonken door de Gemeente Rotterdam.

Lasershow op de Coolsingel 65 Lasers Mothership Ossip

Ieder kind verdient een verjaardag

In Nederland zijn er ieder jaar weer kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis geen geld voor is. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox t.w.v. €35,-. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag, thuis én op school! Jaarlijks vieren inmiddels meer dan 80.000 kinderen hun verjaardag met de hulp van Jarige Job!

Rotterdam Centrum steunt Stichting Jarige Job en wij vragen onze lezers om een steentje bij te dragen met een donatie via onderstaande QR code. Ieder gewenst bedrag kan worden gedoneerd.

QR Code Stichting de Jarig Job
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
Frontrunner
Meer #Dit moet je zien