Winter programmering Warm welkom in winters Rotterdam!

Het is alweer bijna winter in Rotterdam. Tijd om je voor te bereiden, want er moeten natuurlijk cadeautjes worden gescoord en mooie herinneringen worden gemaakt. In deze handige guide vind je het winterprogramma in Rotterdam Centrum.

Deze winter is het sfeervoller dan ooit in het centrum. Gezellige optredens, verwarmde terrassen en de tofste aanbiedingen tijdens de Five Day Deals. Lees er alles over hieronder. Het team van #RotterdamCentrum wenst je een warm welkom in winters Rotterdam!

Leuke optredens in Rotterdam Centrum

Gedurende de hele decembermaand tot en met 9 januari is het wel heel erg sfeervol in Rotterdam. Dan kun je namelijk op wisselende plekken tussen 13:00 en 17:30 uur genieten van allerlei leuke optredens.

Waar? Onder andere in Central Plaza, op de Kruiskade, Lijnbaan, Binnenwegplein, Koopgoot en Beursplein.

Winterjazz

Closer to Jazz zorgt ieder weekend en op dinsdag 12 tot en met vrijdag 24 december voor swingende jazzmuziek in Rotterdam Centrum. Midden op straat en in de winkels wordt het winkelend publiek getrakteerd op jazzconcerten. Op geselecteerde momenten vinden steeds drie mini concerten plaats van de top van de nieuwe generatie jonge Nederlandse jazz talent. Zo kom je wel heel snel in de stemming voor de feestdagen!

A capella (kerst)koren

Ieder weekend en op dinsdag 21 tot en met vrijdag 24 december zijn er a capella (kerst)koren die het winkelend publiek verblijden met hun engelenzang.

Op het gevarieerde programma staan diverse popkoren zoals S1Voice, O Jee, Sweet Pepper en LOS. Maar ook zanggroepen zoals Mixed Voices, Ratatouille, Voices in Harmony en Encore brengen je in vervoering. Of je wordt ineens toegezongen door het Rotterdams jongenskoor, de Carolgroup Close2Xmas of het Oekraïense ensemble Chervoni Korali.

House of Urban Arts

Op verschillende plekken in het centrum kun je genieten van spoken word, show basketbal, circus, R&B Koor, theatre of dance, showcase battle en rap, georganiseerd door House of Urban Arts.

Verwarmde terrassen in de winter in Rotterdam Centrum

Ook in de winter kun je een terrasje pakken in Rotterdam Centrum. Verspreid over de stad zijn verwarmde terrassen te vinden, waar je met een warme kop chocomel onder een terrasverwarmer of dekentje er warmpjes bij zit.

Op welke terrassen kan je lekker verwarmd zitten? Op de kaart hieronder zie je waar je de verwarmde terrassen kunt vinden. Doe een hapje of een drankje bij:

1. Do Do (Karel Doormanstraat 34)
2. Beurs (Lijnbaan)
3. Tiwya (Rotterdam Kruiskade 15)
4. JAQ (Kruiskade)
5. Brasserie Barclay (Karel Doormanstraat 316)
6. Raoul Lunchcafé (Van Oldenbarneveltplaats 1)
7. BEET Seafood & Bites (Rodezand 21)

Meer info? Lees hier ons artikel met nog meer leuke verwarmde terrassen in Rotterdam Centrum.

Five Day Deals

Dit jaar scoor je niet alleen op Black Friday de beste deals, maar vijf dagen lang van woensdag 24 november tot zondag 28 november. Zo voorkomen we drukte en kan je op een eigen gekozen moment je slag slaan! Tijdens de Five Day Deals zijn er in Rotterdam allerlei leuke kortingen en acties.

Shop je bijvoorbeeld in de ochtend voor 12:00 uur? Bewaar dan je bonnetje en lever deze in via info@rotterdamcentrum.nl onder vermelding van 'Kom Vroeg Winactie', dan maak je kans op een hotelovernachting in het Hilton voor twee personen inclusief ontbijt.

De winnaar wordt op dinsdag 30 november bekend gemaakt. Bekijk hier de actievoorwaarden.

Volg de Facebook pagina van de Five Day Deals blijf zo op de hoogte van de beste deals en winacties.

Parkeren tijdens de Five Day Deals

Tijdens de Five Day Deals zijn er allerlei handige parkeerdeals! Het is altijd fijn om goed voorbereid de weg op te gaan, dus hieronder lees je alvast waar je je auto kan parkeren tegen een mooie prijs tijdens de Five Day Deals.

Interparking Markthal of Lijnbaan
Reserveer bijvoorbeeld van tevoren een parkeerplek bij Interparking Markthal of Lijnbaan en bespaar tot wel 50% korting op parkeerkosten. Zo kun je de hele ochtend parkeren tussen 08:00 en 12:00 uur voor slechts € 5,- met Interparking Nederland Early Shopping Parking. Deze actie loopt door tot 9 januari 2022.

Q-Park Koopgoot, Weena of Bijenkorf
Een andere mogelijkheid is 3 uur parkeren in Q-Park in de Koopgoot, Weena of Bijenkorf tijdens daluren (tussen 09:00 en 12:00 uur) voor €6,-. Deze actie loopt tot en met 31 december 2021.

Garage Schouwburgplein
In de garage van Schouwburgplein parkeer je tijdens de Five Day Deals tussen 10:00 en 14:00 uur voor slechts €1,00 euro per uur. Ga naar parkeren.reserveren.rotterdam.nl en reserveer jouw plek!

Q-Park Schiecentrale
Of parkeer je auto aan de rand van de stad en ga verder met de scooter of fiets! Bij Q-Park Schiecentrale kan je namelijk gebruik maken van Park+GO met 40% korting! Reserveren? Dat kan via q-park.nl/parkgo.

Openingstijden extra koopavonden in Rotterdam Centrum

Rotterdam Centrum volgt ten allen tijde de regelgeving van het RIVM en daarom zijn de winkels de komende periode, in ieder geval tot en met 3 december, tot 18:00 uur geopend. De supermarkten en horeca zijn tot 20:00 uur geopend.

Wel hebben we in Rotterdam, indien het weer mogelijk is, een aantal extra koopavonden voor de bezoekers in petto. Hieronder vind je wanneer je extra lang kan shoppen, zodat je alles kan inslaan voor de feestdagen!

Dinsdag 21 december tot 21:00 uur

Woensdag 22 december tot 21:00 uur

Donderdag 23 december tot 21:00 uur

Vrijdag 24 december tot 18:00 uur

Vrijdag 31 december tot 18:00 uur

Op 1e kerstdag en nieuwjaarsdag zijn de winkels gesloten

Ieder kind verdient een verjaardag

In Nederland zijn er ieder jaar weer kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis geen geld voor is. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox t.w.v. €35,-. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag, thuis én op school! Jaarlijks vieren inmiddels meer dan 80.000 kinderen hun verjaardag met de hulp van Jarige Job!

Rotterdam Centrum steunt Stichting Jarige Job en wij vragen onze lezers om een steentje bij te dragen met een donatie via onderstaande QR code. Ieder gewenst bedrag kan worden gedoneerd.

Meer #Dit moet je zien
Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze Privacy statement