Logo
Rol mee

Skate in juli en augustus mee met Rollerdam

Skyline skater Iris van den Broek
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
29 juni 2023
Frontrunner

We mogen weer rollen! Het bekende skate event van Rotterdam is ook dit jaar weer terug. Dat betekent dat in juli en augustus je op de woensdagavond je skates uit de kast trekt voor een ouderwets gezellig rondje Rotterdam.

Een populaire start

Een Rotterdamse traditie, die helaas een tijdje leek te zijn verdwenen. Gelukkig kwam de groep van Rollerdam in actie, en bliezen de welbekende Wednesday Night Skate weer nieuw leven in.

Het evenement begon door de groep vrienden, maar groeide al snel uit tot een officieel evenement. Dat er animo was vanuit de Rotterdammers, was dus duidelijk. Binnen enkele weken was de groep uitgegroeid naar maar liefst 1000 man!

Een evenement van die grootte betekent natuurlijk ook dat de gemeente mee moet kijken en de veiligheid behoud moet worden. Daarom hebben ze een crowdfunding opgericht, waarin je ze een handje kan helpen om de avonden (gratis) door te laten gaan.

Lekker rollen met je blije bakkes

Dit vrolijke en sportieve event is er een die je niet wilt missen. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden in juli en augustus om hierbij te zijn, want vanaf 12 juli 2023 starten ze weer elke woensdagavond vanaf Museumpark, om 19.30 uur. Vervolgens rol je ongeveer 10km lang op je skates of rolschaatsen door de straten van de stad, met genoeg andere gezellige mensen.

Houd altijd even hun Facebook of Instagram in de gaten voor de laatste updates of eventuele veranderingen van bovengenoemde details.

Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
29 juni 2023
Frontrunner