Rotterdam Rooftop Walk Spectaculaire luchtbrug boven de Coolsingel

Geschreven door Lisanne van Beurden
Frontrunner

Van 26 mei tot 24 juni 2022 kun je tijdens de Rotterdam Rooftop Walk genieten van een route op dakniveau inclusief een luchtbrug tussen WTC Rotterdam en de Bijenkorf.

Het ontwerp is een samenwerking tussen de Rotterdamse Dakendagen en architectenbureau MVRDV. Lees hieronder wat er tot nu toe bekend is over dit waanzinnige evenement!

Rotterdamse dakendagen 2022

We kennen allemaal de jaarlijkse Rotterdamse Dakendagen, maar volgend jaar komt er een groots, eenmalig dakevenement bij. Rotterdamse Dakendagen organiseert namelijk de 'Rotterdam Rooftop Walk', een route op de daken van Rotterdam inclusief een spectaculaire luchtbrug tussen WTC Rotterdam en de Bijenkorf.

Een maand lang over de Coolsingel

De spectaculaire oversteek boven de Coolsingel kun je een maand lang maken. Op Hemelvaartsdag gaan de eerste gelukkige bezoekers omhoog.

De Rotterdam Rooftop Walk vindt plaats tijdens de Rotterdam Architectuur Maand in 2022, wanneer de innovatiekracht en kwaliteit van architectuur in de stad gevierd wordt met o.a. festivals, tentoonstellingen en lezingen.

Meer dan een mooi uitzicht

Natuurlijk zul je je ogen uitkijken tijdens deze bijzondere wandeling. Maar een uniek uitzicht is zeker niet alles wat de Rotterdam Rooftop Walk te bieden heeft. Terwijl je over en tussen de daken loopt, beleef je hoe innovatief dakgebruik bijdraagt aan een betere toekomst voor steden en stadsbewoners.

De luchtbrug zal voor een kleine prijs te bezoeken zijn en kinderen mogen gratis mee. In het voorjaar van 2022 volgt meer praktische informatie! Houd de website van Rotterdamse Dakendagen in de gaten.

Geschreven door Lisanne van Beurden
Frontrunner
Meer #Design & Architectuur