Logo
Doe mee

Rotterdam doet het licht uit

Rotterdam in de nacht erasmusbrug Guido Pijper
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
6 december 2022
Frontrunner

Mocht je 's nachts door het Centrum van Rotterdam lopen, dan valt je misschien op dat in lang niet alle kantoren het licht uit staat. Sterker nog, het lijkt wel alsof iedereen om 1 uur 's nachts nog bezig is.

Misschien komen Rotterdammers hun reputatie als harde werkers gewoon na. Maar waarschijnlijker lijkt het toch dat al die harde werkers al in bed liggen. Waarom branden die lichten dan nog?

Rotterdam doet het licht uit!

Energie is actueler dan het ooit is geweest. Prijzen stijgen sowieso al hoger dan de Euromast en er is ook nog een klimaatakkoord uit Parijs dat gehaald moet worden.

Hoog tijd om die lichten gewoon eens uit te zetten! Zit jij aan de knoppen in een kantoor? Zorg dan dat er aan het einde van de dag ook aan de lichtknoppen wordt gezeten.

Voor het klimaat is het niet best en het is ook nog eens zonde van de portemonnee. Vergeet trouwens ook niet om het lichtgevende logo uit het stopcontact te halen.

Licht het aan iemand anders?

Green Business Club heeft als doel om in kantoren van 23:30 tot 6:00 alle onnodige lichten uit te hebben. Ook in vergaderruimtes, bedrijfsrestaurants, entrees en trappenhuizen.

Dit is natuurlijk in veel gevallen makkelijker gezegd dan gedaan. Want vaak spelen dingen als software uitdagingen, systeem instellingen en veiligheid een rol. Daarnaast is een organisatie in sommige gevallen afhankelijk van een andere organisatie, denk aan medehuurders, beheerders en pandeigenaren.

Green Business Club kan hier mee helpen! Bij participanten van de club worden in december en januari nulmetingen uitgevoerd door Stichting Stimular. Dit doen ze om te kijken wat de huidige status is en belangrijker, waar de kansen liggen.

Maak Rotterdam donkerder!
Ben jij bereid je in te zetten voor een donker Rotterdam? Doe mee!

Breng het aan het licht

Ook als je niet aan de (licht)knoppen zit in een kantoor maar toch een en donker en duurzamer Rotterdam wilt, kan je je steentje bijdragen. Dat kan bijvoorbeeld door de campagne te delen. Zet deze (epische) video bijvoorbeeld in je Instagram verhaal!

Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
6 december 2022
Frontrunner