Logo
Komt dat zien

Roparun finish op de Coolsingel in Rotterdam

Coolsingel Hofplein Iris van den Broek

In het pinksterweekend van 2024, van zaterdag 18 tot en met maandag 20 mei, vindt de Roparun weer plaats. De renners van de Roparun rennen door Rotterdam, om weer te finishen op de Coolsingel!

Het is een avontuur voor het leven, waarin duizenden lopers in hun team flink wat kilometers afleggen in de vorm van een estafetteloop. Iedere loper rent gemiddeld zo'n 65 kilometer! Een flinke onderneming dus, waarbij support nodig is van fietsers, chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins. De eerste schetsen voor de routes van de Roparun 2024 zijn gemaakt, maar nog niet uitgewerkt. Daardoor kunnen de teams alvast voorbereidingen treffen.

Het goede doel

Naast dat het een onvergetelijke sportieve ervaring is, wordt er ook geld opgehaald voor het goede doel. Teams doen dit door het organiseren van allerlei acties. Denk hierbij aan het inpakken van boodschappen, het wassen van auto’s, het houden van collectes en het zoeken naar sponsors. Ook zijn de leden van een team verplicht Roparun loten te verkopen waarvan de opbrengst ten goede komt aan het doel.

Dit jaar wordt het opgehaalde geld toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan de missie van Roparun: "Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Finish op de Coolsingel

Er zijn twee routes, de traditionele Frankrijk-route en de Nederlandse route. Beide routes eindigen op de iconische Coolsingel. De lopers kunnen wel wat laatste aanmoedigingen gebruiken. Kom jij kijken?

Bereikbaarheid Rotterdam Centrum Roparun

Omdat de Coolsingel wordt gebruikt voor de finish, zijn er wat afsluitingen in de stad waar je rekening mee moet houden als je naar Rotterdam komt. Zo is de straat tussen de Doelstraat en de Coolsingel afgesloten, en ook de Stadhuisstraat, die is gelegen tussen de Coolsingel en Rode zand. Ook de Schiedamsedijk en Churchillplein zullen niet bereikbaar zijn.

Voor actuele informatie over de bereikbaarheid tijdens de Roparun raden we je aan om deze website te checken. En kom vooral lekker op de fiets, met het ov of wandelend!