Logo
Slim shoppen

Gratis openbaar vervoer vanaf P+R als Centraal Station eruit ligt

Rotterdam Centraal Station Luchtfoto 2019 Guido Pijper
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
8 november 2023
Frontrunner

Kom je in het Black Friday weekend van 25 en 26 november shoppen in Rotterdam? Of het weekend voor Sinterklaas? Dan hebben we goed en slecht nieuws. Het slechte nieuws is dat Centraal Station gesloten is in verband met werkzaamheden. Het goede nieuws is dat je gratis reist met het OV vanaf de P+R terreinen!

Rotterdam Centraal Station buiten dienst

ProRail maakt het spoor klaar om meer treinen te kunnen laten rijden vanaf 2025. Hierdoor is er geen treinverkeer mogelijk van, naar en via Rotterdam Centraal in de volgende twee weekenden:

  • Van zaterdag 25 november 01.06 uur tot en met maandag 27 november 01.06 uur.
  • Van zaterdag 2 december 01.06 uur tot en met maandag 4 december 05.06 uur.

Voor de stad en shoppers zijn het niet de meest ideale data. Ze vallen namelijk ongelukkig voor bijvoorbeeld Sinterklaas, Black Friday en de wedstrijd Feyenoord-PSV op 3 december. ProRail heeft aangegeven dat er geen ander geschikt moment is. Dat komt doordat er veel afstemming nodig is met onder meer de aannemer en internationale treinbedrijven.

Gratis openbaar vervoer vanaf P+R

Gelukkig is er goed nieuws. Want wie in het Black Friday weekend en het weekend voor Sinterklaas parkeert op een van de vijf grootste P+R terreinen rondom Rotterdam, krijgt gratis openbaar vervoer naar de stad. Op die manier zorgen we ervoor dat niet iedereen in de file richting het centrum staat en het centrum toch bereikbaar blijft.

De actie

Gratis openbaar vervoer geldt voor bezoekers die parkeren op een P+R terrein op zaterdag 25 en zondag 26 november en zaterdag 2 december en zondag 3 december. Deze actie geldt op de parkeerterreinen Slinge, Noorderhelling, Meijersplein, Alexander en Kralingse zoom. De P+R parkeerterreinen staan aan de rand van de stad. En vanaf daar is het centrum met het openbaar vervoer binnen 15 minuten te bereiken. Bij het P+R terrein ontvang je een kaartje voor het openbaar vervoer. Het parkeren is zoals altijd gewoon gratis!

Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
8 november 2023
Frontrunner