Logo
Eerste editie

European Para Championships in Rotterdam

EPC 2023 Archery Kop van Zuid
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
8 augustus 2023
Frontrunner

De European Para Championships zijn van start gegaan in Rotterdam! Dit multisport evenement vindt elke vier jaar plaats en wordt altijd gehost door een grote Europese stad. En de eer in 2023 is aan ons mooie Rotterdam.

Voor tien verschillende para sporten zullen er wedstrijden worden georganiseerd. Dit betekent dat van 8 augustus tot 20 augustus maar liefst 1.500 paralympische atleten naar de stad komen vanuit vijfenveertig verschillende Europese landen. Zij gaan de strijd aan om Europees kampioen te worden.

Binnen- en buitenlocaties

Het is geen verrassing dat het belangrijkste knooppunt van de kampioenschappen Rotterdam Ahoy is. Maar naast de ruime zalen die Ahoy biedt, zullen sommige wedstrijden plaatsvinden midden in de stad. Zo worden op de Kop van Zuid de finales van de Para Archery gehouden en strijden de beste rolstoeltennissers om goud op het Schouwburgplein. Op die manier kan iedereen geïnspireerd raken door deze topsporters.

Beleef het zelf

Tijdens het evenement is er naast Europese topsport nog veel meer te beleven in Rotterdam en in Rotterdam Ahoy. Naast de spannende sportwedstrijden is er dagelijks een gevarieerd programma aan gratis clinics in verschillende sporten. Deze clinics bieden de mogelijkheid om kennis te maken met rolstoelhandbal, -tennis, -rugby, -basketbal, handboogschieten en karate.

De clinics vinden plaats in Rotterdam Ahoy en bij de City Centre Courts. Wil je wat informatie inwinnen over sporten met een handicap? Dan ben je welkom in Ahoy!

Ook leuk is de Basketball Experience in de hal van het trein- en metrostation van Rotterdam Centraal. Hier kan je namelijk een rolstoelbasketbalervaring opdoen én zijn er tickets voor de EPC in Rotterdam Ahoy te winnen!

EPC 2023 Cycling Skyline

Een verlichte stad

Met de vele vlaggen, banieren en andere toffe aankleding is Rotterdam meer dan klaar om dit event te hosten. Op woensdag 16 augustus worden de vlaggen gehesen bij het Vlaggenmuseum, en op donderdag 17 augustus worden de Erasmusbrug, Euromast en het Wereldmuseum verlicht in de kleuren van de European Para Championships. Wil je het zien? Kom dan vlak voor de zonsondergang naar deze iconen, want een kwartier voor zonsondergang gaat de verlichting aan!

Inspiratie- en banenmarkt

Op woensdag 16 augustus vindt er in Ahoy een banenmarkt en inspiratiemarkt plaats om ondernemend Rotterdam te laten kennismaken met de mogelijkheden en (on)mogelijkheden van medewerkers met een lichamelijke beperking.

Tijdens dit evenement krijgen werkgevers en werkzoekenden de gelegenheid om met elkaar in contact te komen. Werkgevers kunnen hier niet alleen waardevolle informatie vinden, maar ook de weg ontdekken naar diverse organisaties en instanties die kunnen adviseren en begeleiden bij het in dienst nemen van werkzoekenden met een arbeidsbeperking.

Voor het volledige programma en om je aan te melden voor de inspiratie- en banenmarkt, kun je hier terecht.

Ahoy Iris van den Broek 1

Toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers

Alle evenementlocaties van de European Para Championships zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er zijn hellingen en liften aanwezig en hulphonden zijn welkom op alle locaties.

Daarnaast is er bij de ingangen van zowel de City Centre Courts als Rotterdam Ahoy assistentie om je naar je plek te begeleiden. In Ahoy is bovendien een blindentribune, zodat iedereen die minder ziet de openingsceremonie en wedstrijden kan volgen via audiodescriptie.

Koop snel een ticket

De City Centre Courts zijn gratis toegankelijk en kunnen worden bezocht door je op de dag zelf aan te melden op de locatie. Wil je echter een wedstrijd in Rotterdam Ahoy bijwonen? Dan heb je een dagkaart nodig. Deze kan je voor €7,50 via de website kopen.

EPC 2023 Archery Kop van Zuid
European Para Championships
Koop je tickets voor EPC
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
8 augustus 2023
Frontrunner