Logo
Groene vingers

De leukste voorjaarsevenementen bij Trompenburg in Rotterdam

Trompenburg 3
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
30 maart 2024
Frontrunner

Wist je dat Rotterdam een prachtige botanische tuin heeft? In Kralingen vind je deze oase aan rust waar je rond kan wandelen tussen de mooiste planten, bloemen en bomen. Regelmatig worden er leuke evenementen georganiseerd, voor iedereen met groene vingers of die wel even wat natuur kan gebruiken!

In dit voorjaar kan je bij Trompenburg Tuinen & Arboretum deelnemen aan allerlei leuke activiteiten. Nu alles weer in bloei staat, is het 't perfecte moment om een bezoek te brengen aan deze parel in Rotterdam. Benieuwd welke evenementen er plaatsvinden dit voorjaar? Lees het hier!

Het Lentefestival

Op zondag 14 april vier je de lente tijdens het Lentefestival. Een leuk uitje voor jong en uit, met het thema 'groeien en bloeien'. Voor kinderen is er van alles te beleven in de botanische tuin en zij kunnen zelfs een echt tuinteam-diploma halen na het afleggen van een parcours. Ook de terrassen en foodtrucks zijn weer geopend voor een kopje koffie, borrel of snack.

Ren je dit jaar niet mee met de Rotterdamse marathon? Kom dan de rust opzoeken bij dit Lentefestival van 10.00 tot 17.00 uur.

Verkoop bijzondere eenjarige plantjes

Het Trompenburg zaaigenootschap bestaat uit toegewijde groene vakvrouwen. In februari startten zij met het opkweken van meer dan 60 verschillende bijzondere eenjarige plantjes. Hieruit is een prachtig kleurrijk assortiment ontstaan.

Op 28 april kan iedereen bij Trompenburg deze eenjarige plantjes kopen. De prijzen beginnen bij € 1,75 per plantje. Ideaal dus om je huis te voorzien van wat leven! Ben jij erbij? De verkoop start om 10.00 uur en eindigt om 17.00 uur.

Trompenburg foto
Trompenburg 1

De Plantenmarkt

Houd je van planten? Kom dan naar deze plantenmarkt in Rotterdam tijdens het eerste weekend van mei! Op zaterdag 4 en zondag 5 mei ben je welkom in de botanische tuin, waar gespecialiseerde kwekers hun prachtige en vaak biologische planten aanbieden.

Naast planten zijn er ook kraampjes met tuingereedschap, decoratie, honing en cadeauartikelen. Deskundige kwekers geven graag advies over het kiezen van de juiste planten voor de tuin en het onderhoud ervan. Je bent welkom van 10.00 uur tot 18.00 uur!

Trompenburg 2
Trompenburg 3

Cactusweekend

Een heel weekend lang staat het bij Trompenburg in het teken van cactussen! Op een minimarkt maak je kennis met bijzondere exemplaren. Ook kan je hier terecht voor de beset tips om je cactussen gezond en gelukkig te houden. Tijdens workshops kan iedereen meer leren over (het stekken van) cactussen en worden interessante feitjes gedeeld.

Het cactusweekend in Trompenburg vindt plaats op zaterdag 8 en zondag 9 juni, van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
30 maart 2024
Frontrunner