Logo
Rotterdam Centraal Station toeristen 2019 ️ Iris van den Broek

Kom je Rotterdam Centrum bezoeken en zou je wat praktische informatie willen ontvangen? Dan ben je aan het juiste adres! In dit artikel delen we alle handige tips en tricks die je wilt weten bij een dagje, weekendje of langer in onze binnenstad.

Waar parkeer je in Rotterdam Centrum? Waar kan je plassen in Rotterdam Centrum? En, niet geheel onbelangrijk, waar kan je naar het toilet in Rotterdam Centrum? De antwoorden op deze vragen en meer lees je hier.

Met de auto naar Rotterdam Centrum

De stad is constant in beweging. Dat betekent ook dat er soms werkzaamheden staan gepland, waardoor sommige wegen afgesloten zijn. De belangrijkste, actuele en geplande werkzaamheden in de stad vind je via deze link. Zo weet je precies waar en wanneer een weg is afgesloten en welke omleidingen er zijn.

Parkeren in Rotterdam Centrum

Als je met de auto naar Rotterdam komt, wil je goed voorbereid op pad gaan. Want waar kan je nou het beste je auto neerzetten?

Er zijn verschillende mogelijkheden, zoals een van de parkeergarages in de stad, op straat parkeren of parkeren op een P+R terrein. In het laatste geval betaal je het minste, en vervolg je je reis naar de binnenstad met het openbaar vervoer. Wist je ook dat er een kaart is waarop je kan zien hoeveel P+R plekken er op dat moment nog beschikbaar zijn? Ontzettend handig als je voorbereid op pad wilt gaan! Bekijk de realtime P+R beschikbaarheid hier.

Voor een volledig overzicht van alle parkeermogelijkheden klik je op onderstaande button!

Parkeergarages in Rotterdam Centrum

OV

Kom je onze stad verkennen met het openbaar vervoer? Goede keuze! Want Rotterdam is goed verbonden dankzij de vele trams, metro's, treinen en bussen. Zo kan je met het uitgebreide (ondergrondse) metronetwerk naar alle uithoeken van de stad. Tegenwoordig is er zelfs de mogelijkheid om naar het strand van Hoek van Holland te reizen met de metro.

Kom je aan met de trein? Dan raden we je eerst aan even de architectuur van het station goed in je op te nemen, hier zijn we namelijk best trots op! Stap vervolgens op de tram of wandel direct de binnenstad in.

Wil je weten welke lijnen er zijn en welke tickets je nodig hebt? Bekijk dan ons artikel via onderstaande button.

Toiletten in Rotterdam Centrum

Hoge nood? Geen zorgen! Er zijn verschillende opengestelde toiletten in winkels en restaurants waar je gebruik van kan maken. Zo ben je altijd welkom bij De Bijenkorf en de HEMA. Maar ook de La Place en de Burger King zijn geschikte plekken om een korte pitstop te maken.

Wil je een volledig overzicht van de openbare toiletten in Rotterdam Centrum? Lees het via onderstaande button!

Toiletten Bijenkorf
Rotterdam Centraal Station tramhalte 2014 ️ Claire Droppert

Waterpunten in Rotterdam Centrum

In de zomer kunnen de temperaturen in de stad flink stijgen. Het is daarom belangrijk om goed gehydrateerd te blijven door genoeg water te drinken. Om je hier bij te helpen zijn er verspreid door de stad verschillende waterpunten. Ben je in het centrum, dan kan je terecht op de Lijnbaan om bijvoorbeeld je lege fles te vullen.

Drinkwaterkaart
Kijk hier voor een volledig overzicht van gratis waterpunten!

Openingstijden in Rotterdam Centrum

Werkdagen, weekenden en feestdagen - de winkeltijden kunnen nog wel eens verschillen afhankelijk van wanneer je Rotterdam bezoekt. Zo zijn de meeste winkels in het centrum doordeweeks en op zaterdag geopend van 10.00 tot 19.00 uur en op zondag van 12.00 uur tot 18.00 uur. Kom je op vrijdag shoppen? Dan kan je doorgaan tot in de late uurtjes, want op koopavond zijn de winkels tot 21.00 uur geopend!

Auto huren in Rotterdam Centrum

Kom je aan in het centrum en zou je graag tijdelijk een auto tot je beschikking willen hebben? Op steenworp afstand, in het Central Plaza, vind je Hertz. Hier kan je geheel naar jouw voorkeur een auto huren. Het huren start online, hier geef je simpelweg aan welke auto je wilt en wanneer je 'm ophaalt. Vervolgens pik je de auto op, op het afgesproken moment en je bent ready to go.

Hertz Rotterdam Central Plaza
Central Plaza Hanna Owusu 3
Hertz is gelegen in Central Plaza, op steenworp afstand van CS.