Logo
Te land, ter zee en in de lucht

Uniek door Rotterdam reizen

Spido Rotterdam
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
18 augustus 2021
Frontrunner

Rotterdam centrum ontdekken kan natuurlijk te voet, maar hoe leuk is het om dit op een creatieve manier aan te pakken? Er zijn namelijk niet alleen andere, efficiëntere manieren om de binnenstad te ontdekken, maar ook nog eens manieren die vele malen leuker zijn.

You can of course discover the centre of Rotterdam on foot, but how nice is it to do this in a creative way? There are not only other, more efficient ways to discover the city centre, but also ways that are much more fun.

Lees hieronder de leukste tips met inspiratie voor jouw reis naar Rotterdam. En voor je het weet race jij over, langs óf op de Maas!

Vaar over de Maas

Met een enorme haven, een wereldberoemde rivier en prachtige jachthavens is Rotterdam een stad die je (ook) vanaf het water moet ontdekken. Het is niet alleen mooi, maar ook nog eens een leuk uitje voor jong en oud.

Een van de meest efficiënte manieren om Rotterdam vanaf het water te ontdekken is met een watertaxi. Er zijn meer dan 50 ophaallocaties verspreid door de stad, vanaf waar je met een flinke snelheid over het water wordt gevaren. Dit is niet alleen een stuk sneller dan over de weg, maar ook nog eens een stuk leuker! Check de Watertaxi website voor de ophaallocaties en voor het reserveren van jouw taxi.

Wil je liever op een rustiger tempo de Maas en alle omliggende gebouwen bewonderen? Dan is een rondvaart op de Spido ideaal. De opstapplaats vind je onder de Erasmusbrug en de boot vaart je langs verschillende plekken rondom Rotterdam. Zo kan je bijvoorbeeld een uitgebreide havenrondvaart boeken of een leuke zomeravond cruise. Check voor het hele aanbod de website van Spido.

Tot slot is er de Splashtour. Een toffe ervaring waarin je met een knalgele bus het water in rijdt. Het is niet zomaar een bus namelijk, maar een amfibiebus, die na een duik in de Maas je langs de mooiste plekjes van de stad vaart.

Spido Rotterdam
Watertaxi Erasmusbrug Rotterdam

Ervaar de Segway Tour

Rotterdam is best een grote stad, zeker als je veel dingen in een korte tijd wilt zien. Lopen is natuurlijk een leuke manier om alle straatjes en verborgen plekjes van de stad te ontdekken, maar een leukere manier om dit te doen is met een Segway tour.

Met een Segway race je op een unieke manier de stad door. Met gemak beklim je de Erasmusbrug en geniet je van het uitzicht over de Maas.

Deze Segway tour duurt 75 minuten en is inclusief uitleg van een ervaren instructeur; wel zo handig. De route kan je afstemmen met de begeleider zodat je al jouw favoriete plekjes van de stad kunt bezoeken.

Fiets de stad rond

Nederland, en zo ook Rotterdam, is een echt fietsland. De stad ontdekken met een fiets is daarom een must. De leukste manier om dit te doen is natuurlijk met een tour. Op die manier ben je er zeker van dat je de mooiste plekjes ontdekt én de leukste feitjes over de stad leert.

Een leuke tour door de stad is bijvoorbeeld deze Highlight Tour, waarin je in ruim 2,5 uur alle highlights van Rotterdam te zien krijgt. Denk aan het Centraal Station, de Markthal, de Erasmusbrug, het Stadhuis, de Kubuswoningen, Het Witte Huis, Katendrecht en nog veel meer.

Natuurlijk kan je ook zelf op ontdekking gaan, door een fiets te huren en je eigen route uit te stippelen. Er zijn meerdere manieren om een fiets te huren. Verblijf je in een hotel? Grote kans dat het hotel fietsverhuur aanbiedt. Heb je een OV-kaart? Huur dan heel gemakkelijk een OV-fiets op Rotterdam Centraal. In de andere gevallen zijn er genoeg apps of winkels om een fiets te huren, zoals Donkey Republic.

Fietsers Rotterdam

Vlieg over de stad

Op het land, in het water, maar ook vanuit de lucht kan je Rotterdam bewonderen. Dit is misschien niet voor iedereen weggelegd, maar vanaf Rotterdam The Hague Airport kan je met een klein vliegtuigje de stad vanuit de lucht zien.

Hoe dit precies werkt? Via Sand Air, bijvoorbeeld, kan je een vliegles boeken. Samen met een ervaren piloot vlieg je dan zelfstandig het vliegtuigje over Rotterdam. Een beter uitzicht is er niet!

Wil je liever als passagier mee? Dat kan natuurlijk ook. Boek dan een rondvlucht met max. 3 personen. Samen met de piloot stippel je een leuke route boven de stad uit, zoals over de Erasmusbrug of bijvoorbeeld je eigen huis!

Vliegen Rotterdam
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
18 augustus 2021
Frontrunner