Logo
Round Round Rotterdam cake
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
26 augustus 2021
Frontrunner

The Hoogkwartier is a somewhat quieter neighbourhood, located on the east side of the centre. The ideal place to escape the hustle and bustle of the Koopgoot and Lijnbaan, while you browse the nice shops and enjoy good food & drinks.

Het Hoogkwartier is een iets rustigere buurt, gelegen aan de oostkant van het centrum. De ideale plek om even aan de drukte van de Koopgoot en Lijnbaan te ontsnappen, terwijl je rondneust in leuke zaakjes en geniet van lekker eten & drinken.

Seen from above, the Hoogkwartier is a triangle, which is outlined by the Mariniersweg, Goudsesingel, Oostplein and the Burgemeester van Walsumweg. Simply cross the road from the Binnenrotte (Blaak), and you will enter the Hoogkwartier!

Van bovenaf gezien is het Hoogkwartier een driehoek, die wordt omlijnt door de Mariniersweg, Goudsesingel, Oostplein en de Burgemeester van Walsumweg. Simpelweg oversteken vanaf de Binnenrotte dus, en je stapt zo het Hoogkwartier in!

Amada Coffee

Misschien ken je Amada wel als de plek waar ze die toffe selfiecinos zetten (een cappuccino met je eigen foto erop!), maar je kan hier zoveel meer. Een blik op hun Instagram laat je al watertanden, want hier hebben ze heerlijke taarten, broodjes, smoothie bowls, burgers en nog veel meer.

Bij Amada kan je ontbijten, brunchen en lunchen. Ook leuk is de inrichting, dus neem vooral je camera mee!

WOEI

Sneaker- en kledingzaak WOEI is een mooi voorbeeld van een pareltje dat is uitgegroeid tot een gevestigde naam in de stad. Elke Rotterdamse sneaker liefhebber zal hier dan ook zeker voet binnen hebben gezet.

Eigenaar Woei verkoopt in zijn gelijknamige winkel namelijk de meest toffe en exclusieve sneakers. Zo exclusief, dat er bij sommige exemplaren een meters lange rij voor de deur staat met gretige sneaker fans.

WOEI STORE

Charlotte Wooning

De sieraden van edelsmid Charlotte Wooning zijn populair. Niet alleen in Rotterdam, maar ook in het buitenland zoals Duitsland en zelfs Japan. Ondanks haar populariteit staat Charlotte gewoon graag zelf in haar winkel, die al meer dan tien jaar op de Hoogstraat is gevestigd.

Dat de sieraden van Charlotte Wooning zo populair zijn is niet zonder reden. Al haar creaties zijn met de hand gemaakt en bestaan uit originele materialen, zoals goud, zilver en stenen. Daarnaast kan Charlotte je helpen met specifieke wensen, zoals het om laten smelten van een oud sieraad, om er zo een nieuwe van te maken.

De winkel van Charlotte is zeker een bezoek waard, of je nou even rond wilt neuzen, of op zoek bent voor een leuke cadeau voor jezelf of een ander.

Charlotte Wooning sieraden Rotterdam
Charlotte Wooning ringen Rotterdam

Round&Round

Houd jij van matcha? Op de Hoogstraat vind je dit super schattige tentje waar het hoofd ingrediënt van al hun gerechten en drankjes deze lekkere en gezonde groene poeder is.

Natuurlijk betekent dit matcha lattes in alle soorten en maten, maar ook de lekkerste taarten zijn hier een aanrader. Onze tip: ga hierheen voor een high tea en laat je verrassen door de unieke zoetigheden van Round&Round!

Round Round Rotterdam cake
Round Round cake roll Rotterdam

Alfredo's Taqueria

Deze kleurrijke Mexicaanse street- and comfort food hotspot vind je op de Goudsesingel en is zeker een bezoekje waard. Hier eet je namelijk heerlijke nacho's, chilaquiles, taco's, burrito's, churros en nog veel meer Mexicaanse lekkernijen. Maar, vergeet ook zeker niet het cocktailmenu, om je maaltijd compleet te maken.

Wat deze plek extra leuk maakt, is het grote terras op de binnenplaats van Het Industriegebouw, die Alfredo's deelt met zijn buurman By Jarmusch. Ideaal dus als de zon schijnt!

Chocoholic

Chocolate lovers opgelet. Op de Goudsesingel vind je deze absolute parel, waar je overheerlijke bonbons koopt. Eigenaar Marco opende zijn eigen winkel waar hij zijn verrassende ideeën kan delen met zijn klanten. Dit betekent ambachtelijke bonbons in traditionele én nieuwe smaken. Zo kan het dus zomaar gebeuren dat een bonbon die Marco 's ochtends heeft bedacht, 's middags in de winkel ligt.

‘Zo kan het dus zomaar gebeuren dat een bonbon die Marco 's ochtends heeft bedacht, 's middags in de winkel ligt.’
#RotterdamCentrum

Bodhi Yoga & Mindfulness

Bodhi is hét centrum in het Hoogkwartier voor yoga, mindfulness & persoonlijke ontwikkeling. Een plek om te ontspannen, te vertragen, te reflecteren en te herstellen na een drukke dag. Dit betekent dagelijkse yogalessen, maar ook trainingen om mindful door het leven te gaan en ademhaling workshops. Perfect dus als je op zoek bent naar meer balans in je leven!

Pebbles Kitty Cat Café

Wist jij al dat Rotterdam een kattencafé heeft? Ja, je hoort het goed! Een café waar je koffie drinkt en taartjes eet terwijl je omringd wordt door lieve katten die maar al te graag jouw aandacht krijgen.

Het concept van kattencafés is overgewaaid uit Azië, waar het voor inwoners van grote steden moeilijker is om katten als huisdier te houden. Een kattencafé is daarom de perfecte oplossing, als je toch graag wat liefde van deze viervoeters ontvangt.

Er zijn bij Pebbles 7 katten, allemaal uit regionale asielen. Ze gaan allemaal vreedzaam met elkaar om en voor hen is Pebbles echt hun thuis geworden. Als kattenliefhebber is Pebbles daarom een must tijdens je bezoek aan het Hoogkwartier!

Pebbles Kitty Cat Cafe Rotterdam
Kom de katjes aaien bij Pebbles Kitty Cat Café.
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
26 augustus 2021
Frontrunner