Logo
Luchtsingel Rotterdam Guido Pijper
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
4 april 2022
Frontrunner

We weten het stiekem allemaal, maar doen het te weinig. Dan hebben we het natuurlijk over wandelen. Uren achter elkaar aan je bureau, achter je computer is niet ideaal voor je lichaam. Daarom is aankomende donderdag 7 april de Wandel Tijdens je Werkdag, waarop Wandelnet heel werkend Nederland oproept om te wandelen tijdens de werkuren.

Op deze dag organiseren Wandelnet, de Gemeente Rotterdam én Rotterdam Central District drie verschillende 'weetingroutes'. Wat dit precies inhoudt? Een wandelende meeting; een weeking. Overleggen met twee tot vijf personen terwijl je een frisse neus haalt en lekker in beweging bent.

Maar natuurlijk worden andere vormen van wandelen ook aangemoedigd: wandelen naar werk, tijdens de lunch, tijdens een telefoongesprek of als je een writer's block hebt.

Het voordeel? Even afstand nemen van je werkplek is soms goed. Je activeert daarmee je brein, je bent geconcentreerder, energieker én creatiever. Allemaal dankzij 20 minuutjes te wandelen.

Op de officiële lancering deze donderdag is er een korte workshop en leer je meer over het belang van wandelen tijdens werk. Wethouder Judith Bokhove zal aanwezig zijn om het startsignaal te geven en vervolgens zet iedereen de benen aan het werk. Wil je meedoen? Meld je dan aan via deze link en #wandeltijdensjewerk!

Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
4 april 2022
Frontrunner