Logo
Dudok in het Park Rotterdam winter
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
22 december 2021
Frontrunner

Ook al zijn de mogelijkheden beperkt, Rotterdammers gaan niet bij de pakken neerzitten. We kijken naar wat wél kan en gelukkig, met een beetje creativiteit, komen we ver. Hieronder een aantal leuke tips om je niet te vervelen tijdens deze winterweken.

Een warm drankje to-go

Voor het echte winterse gevoel heb je een warme choco in je hand, een muts op je hoofd en maak je een frisse wandeling door de stad. Liever wat sterkers te drinken? Haal dan een lekkere Glühwein voor jezelf. De horeca laat zich niet kennen en een hoop zaken bieden deze winter een leuke afhaalopties.

Bij Parqiet in Het Park bijvoorbeeld, haal je heerlijke warme choco, Glühwein en een lekker koffiebroodje. Is het druk? Direct ernaast heb je Dudok met ook heerlijke opties. Ideaal om van te genieten tijdens je wandeling. Liever wat meer in het centrum? Haal dan je warme choco bij het CHCO café op de Oude Binnenweg.

A hot drink to-go

For the real winter feeling you have a hot chocolate in your hand, a beanie on your head while taking a refreshing walk through the city. Prefer something stronger to drink? Then get yourself a nice Glühwein. Luckily, the restaurants owners in Rotterdam are creative and a lot of placed offer nice takeout options this winter.

At Parqiet in Het Park, for example, you can get delicious hot chocolate, mulled wine and a delicious coffee roll. Is it busy? Right next door you have Dudok with some delicious options as well. Ideal to enjoy during your walk. Prefer something more in the centre? Then get your hot chocolate at the CHCO café on the Oude Binnenweg.

Dudok in het Park Rotterdam winter
Parqiet afhaal winter Rotterdam

Schaatsen in de tunnel

Het leek er even op dat de schaatsbaan ook zijn deuren moest sluiten, maar gelukkig zijn ze tot een oplossing gekomen. De schaatsbaan is, met aangepaste maatregelen, open voor sportbeoefening! Super fijn voor iedereen die wel wat lichaamsbeweging kan gebruiken en dat winterse gevoel niet wil loslaten.

Schaatsbaan Rotterdam

Winterse wandeling

Natuurlijk is Het Park of het Kralingse Bos prachtig om een wandeling te maken. Maar hoe leuk is het om dit te doen in de stad? Het centrum biedt namelijk een prachtig decor dankzij de sfeervolle kerstverlichting.

Wandel bijvoorbeeld langs de etalages van de Bijenkorf of door de rijkelijk versierde Koopgoot, waar er een enorme kerstboom en andere verlichte objecten staan.

De Bijenkorf kerstverlichting Guido Pijper
Kerstcadeaus koopgoot versiering Rotterdam Centrum Jan Kok

Kerstdiner van je favoriete restaurant

Voor iedereen die normaal gesproken liever uiteten gaat met de kerstdagen is er gelukkig een oplossing. Een hoop restaurants bieden namelijk een compleet kerstdiner aan waar je zelf de laatste hand aan kan leggen.

Bijvoorbeeld het prachtige restaurant Joelia, waar Mario Ridder de meest unieke creaties bedenkt en bereidt, biedt een uitgebreid kerstdiner aan met brood, een amuse, kaviaar, ravioli met kreeft, parelhoen en een toetje met witte chocolade. Hoe fijn is dat?!

Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
22 december 2021
Frontrunner