Logo
Stadhuis Claire Droppert
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
8 december 2023
Frontrunner

Met de kerstvakantie voor de deur is het tijd om het winterse Rotterdam te ontdekken! De stad is nog knusser, gezelliger en er is van alles te beleven. Hieronder een aantal leuke tips om je niet te vervelen tijdens deze winterweken.

Een warm drankje to-go

Voor het echte winterse gevoel heb je een warme choco in je hand, een muts op je hoofd en maak je een frisse wandeling door de stad. Liever wat sterkers te drinken? Haal dan een lekkere Glühwein voor jezelf.

De ultieme plek deze kerstvakantie om een warm drankje te scoren, is natuurlijk het Winterplein. Op het Beursplein in het centrum vind je hier gezellige foodtrucks, live muziek en entertainment. En een Winterplein is natuurlijk niet compleet zonder een chocolademelkkraam.

Liever een andere richting op? Bij Parqiet in Het Park bijvoorbeeld, haal je heerlijke warme choco en iets lekkers voor onderweg. Is het druk? Direct ernaast heb je Dudok met ook heerlijke opties. Ideaal om van te genieten tijdens je wandeling.

Dudok in het Park Rotterdam winter
Parqiet afhaal winter Rotterdam

Schaatsen in de tunnel

Op zaterdag 25 november is de Schaatsbaan Rotterdam weer geopend, voor de 11e keer! Dat betekent weer drie maanden ijsplezier en schaatsen onder de regenboog. Trek je schaatsen uit de kast, trommel je vrienden op en geniet van een 400 meter baan, de ice rink, meerdere toffe evenementen en natuurlijk warme chocolademelk!

Schaatsbaan Rotterdam

Winterse wandeling

Natuurlijk is Het Park of het Kralingse Bos prachtig om een wandeling te maken. Maar hoe leuk is het om dit te doen in de stad? Het centrum biedt namelijk een prachtig decor dankzij de sfeervolle kerstverlichting.

Wandel bijvoorbeeld langs de etalages van de Bijenkorf of door de rijkelijk versierde Koopgoot. Hier vind je namelijk niet alleen een gigantische verlichte kerstboom, maar ook een mega kerstkaart waar je een selfie in kan nemen! Wil je die foto vervolgens laten printen? Dat kan bij de HEMA!

Wandel ook zeker naar het Binnenwegplein, de Lijnbaan en naar Central Plaza, voor nog meer mega lichtletters, kerstbomen en sprankelende lampjes. Het belooft een ultieme winterse wandeling te worden!

De Bijenkorf kerstverlichting Guido Pijper
Koopgoot kerstkaart Ray Mandersloot

Bezoek een kerstmarkt

Rotterdam kent meerdere kerstmarkten waar je het ultieme winterse gevoel ervaart! Zo vindt er van 8 t/m 10 december de groene kerstmarkt in Trompenburg plaats. Hier wandel je niet alleen door de prachtige tuin, maar shop je ook duurzame kerstitems voor de meest unieke cadeau's.

Ook leuk is de Deense Kerstmarkt aan de Coolhaven. Deze vindt van donderdag 23 t/m zondag 26 november plaats. Nog een leuke tip: op zondag 26 november kom je in de kerststemming tijdens de Banken & Ballen sale bij On Other Drugs, waar ze luxe meubels verkopen voor mooie prijzen. Natuurlijk met een bubbeltje, glühwein en een hapje in je handen.

Klik Klak 1 2 1

Kerstcadeaus shoppen

Het is kerstvakantie en de 25e nadert, maar je hebt nog geen cadeaus! Geen nood, want Rotterdam Centrum kent talloze winkels waar je de perfecte cadeaus scoort. Voor de sportievelingen ga je natuurlijk naar de Decathlon. Wil je een cadeau kopen voor een luxepoes? Dan raden we Skins aan op de Kruiskade, hier verkopen ze de meest unieke parfums en geurkaarsen.

Skins Rotterdam 04

Een winterse beleving

Nog meer inspiratie nodig voor een winterse beleving in Rotterdam Centrum? Of benieuwd wat de openingstijden van de winkels zijn rond de kerst? Bekijk dan ons artikel waarin de volledige winterprogrammering voor de komende weken staat. Zo weet je zeker dat je niks mist!

Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
8 december 2023
Frontrunner