Logo
Pride Festival Rotterdam Centrum
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
6 mei 2022
Frontrunner

Na 21 jaar keert Roze Zaterdag terug naar Rotterdam als onderdeel van Rotterdam Pride! Bezoek dit bijzondere evenement op 18 juni op de Coolsingel in Rotterdam Centrum.

Oudste Pride van Nederland

Roze Zaterdag is de oudste pride van Nederland. Een eendaags festival om de LHBTQIA+ community uit Rotterdam en heel Nederland met elkaar te verbinden. De focus ligt op het vieren van waar ze zijn gekomen als community, maar ook bij de stappen die nog gezet moeten worden om Rotterdam een safe space te maken voor iedereen.

Elk jaar vindt het Roze Zaterdag festival plaats in een andere stad. Het is dan ook een eer en heel bijzonder dat het na 21 jaar weer in Rotterdam Centrum plaatsvindt! En dan op zo'n iconische plek als de Coolsingel.

Een spetterende openingsact

Niemand minder dan singer-songwriter Duncan Laurence is de openingsact van Roze Zaterdag. Hij won in 2019 het Eurovisie Songfestival met zijn platina single 'Arcade'. Duncan heeft sindsdien totaal niet stilgezeten. Hij heeft namelijk een succesvol album uitgebracht en internationaal gereisd om op te treden.

‘Niemand minder dan singer-songwriter Duncan Laurence is de openingsact van Roze Zaterdag.’
#RotterdamCentrum

Container Village

Het toegangspoort naar het festivalterrein is opgebouwd uit containers en heet dan ook toepasselijk Container Village. Blijf er zeker even hangen, want hier is ruimte voor kunstexposities, een mini market, ontmoetingsplekken, een informatie markt, kleinschalige horeca en kleinere evenementen.

Ben jij erbij?

Het wordt een groot feest op de Coolsingel op 18 juni. En nog een mooi pluspunt? Het festival is helemaal gratis te bezoeken! Ben jij erbij?

Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
6 mei 2022
Frontrunner