Logo
Plataan Lijnbaan Rotterdam
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
23 maart 2022
Frontrunner

Goed nieuws! De organisatie achter #RotterdamCentrum, Urban Department Store Rotterdam (UDSRotterdam), heeft zich aangesloten bij Green Business Club Rotterdam Centrum (GBC RC).

GBC RC is een impactorganisatie die zich richt op concreet resultaat door zich te focussen op duurzame projecten in Rotterdam Centrum.

Verduurzamen van bedrijfsvoering

Voor wie het nog niet wist: UDSRotterdam werkt voor vastgoedeigenaren, horeca ondernemers en retailers in het centrum van Rotterdam. Deze ondernemers zijn gevestigd in het BIZ-gebied, hieronder valt het Central Plaza, Kruiskade, Lijnbaangebied (inclusief Korte Lijnbaan en Binnenwegplein), Koopgoot, Beursplein en WTC-shops. Door de samenwerking met GBC RC kunnen we aan de slag gaan om alle leden van UDSRotterdam te helpen met het verduurzamen van hun bedrijfsvoering.

Marlou van Cappellen van UDSRotterdam: “Door ons aan te sluiten bij de GBC RC halen we expertise in huis op het onderwerp duurzaamheid. We weten #RotterdamCentrum als geen ander op de kaart te zetten, organiseren impactvolle evenementen en zorgen voor een hoog niveau qua schoon, heel en veilig."

"Samen met de GBC RC kunnen we nu ook werken aan de kansen die we zien in het ondersteunen van een duurzame bedrijfsvoering voor onze leden. Een waardevolle stap waarbij we nu al uitkijken naar het uitrollen van de toolbox,” aldus Marlou.

Impact maken

Bij #RotterdamCentrum en UDS zien we in dat duurzaamheid en duurzame bedrijfsvoering van onmiskenbare waarde zijn voor de toekomst. Met de samenwerking met GBC RC halen we expertise in huis en kunnen we gezamenlijk meer impact creëren.

Daarnaast kunnen we met de expertise van de GBC RC in 2022 een toolbox voor onze leden ontwikkelen waarin concrete aanbevelingen, quick wins en kansen voor een duurzame bedrijfsvoering zijn opgenomen gericht op de onderwerpen energie, afval & circulariteit, logistiek, mobiliteit en klimaatadaptatie.

‘We weten #RotterdamCentrum als geen ander op de kaart te zetten, organiseren impactvolle evenementen en zorgen voor een hoog niveau qua schoon, heel en veilig.’
Marlou van Cappellen van UDSRotterdam

Wat doet UDSRotterdam al op het gebied van duurzaamheid?

Duurzaamheid is voor UDSRotterdam een vanzelfsprekende waarde in de keuzes die we maken vanuit het collectief. Of het nou de organisatie van een event is of om de inkoop van producten of diensten gaat. Duurzaamheid is daarbij steeds doorslaggevend. Dat betekent bijvoorbeeld dat we de voorkeur geven aan lokale leveranciers en producten die hergebruikt kunnen worden en zo min mogelijk CO2-uitstoot genereren.

WEAR Rotterdam 2
Bij WEAR gaan ze duurzaam te werk door sneakers nieuw leven in de blazen.

Meer informatie

We kijken uit naar een mooie samenwerking met GBC RC en de mooie resultaten die dit met zich mee zal brengen. Ga naar de website van GBC RC voor meer informatie.

Lees ook ons artikel met duurzame initiatieven in Rotterdam!

Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
23 maart 2022
Frontrunner