Logo
Petra en Bingo
Petra Bijvoet
Geschreven door Petra Bijvoet
4 maart 2024
Founder & social strategist Hashtag Junkies

Ik ben een geboren en getogen Rotterdammer en ben elke week wel te vinden in Rotterdam Centrum. Er gaat niets boven het verkennen van straten en steegjes, om vervolgens ergens neer te strijken. Wandelen door de stad en vervolgens ontspannen op een gezellig terras is een van mijn favoriete bezigheden!

Amazing Oriental Rotterdam Centrum

Een van mijn favoriete stops is de Aziatische supermarkt op de West Kruiskade. Ooit de locatie van de voormalige clubs Watt en Nighttown, heeft deze straat nu plaatsgemaakt voor de Amazing Oriental, waar ik me graag onderdompel in een wereld van Aziatische smaken en ingrediënten.

Door mijn passie voor de Oosterse keuken ga ik hier met plezier regelmatig op ontdekkingstocht, altijd met de uitdaging om minstens drie nieuwe items mee naar huis te nemen. Momenteel ben ik helemaal in de ban van de Japanse keuken en ben ik van plan om dit weekend thuis onigiri te maken. Dit is een Japanse snack in de vorm van een driehoek, bestaande uit rijst met vulling, gewikkeld in zeewier. Bij Amazing Oriental kan ik hiervoor alle benodigde ingrediënten vinden.

Het is echt een one-stop-shop ervaring! Bovendien zijn er in het weekend vaak kookdemonstraties en proeverijen, wat het bezoek extra leuk maakt.

‘Momenteel ben ik helemaal in de ban van de Japanse keuken en ben ik van plan om dit weekend thuis onigiri te maken.’
#RotterdamCentrum

Horeca waar je hond ook welkom is

Als trotse eigenaar van een teckel genaamd Bingo, breng ik ook veel tijd door met mijn harige metgezel. Daarom zoek ik altijd naar horecagelegenheden waar honden welkom zijn. In de loop der jaren heb ik een lijstje samengesteld van plekken waar Bingo en ik samen kunnen genieten, waaronder Rotown, Café Stalles, Kaapse Maria, Copperbranch, Niko's (het restaurant van Kino), Hotel New York, Sherlock's Place, 21 Pinchos, Brasserie Pierre, La Bru en het Westerpaviljoen. Het is heerlijk om halverwege een lange wandeling neer te strijken, iets te drinken te bestellen, mensen te kijken en vervolgens onze tocht voort te zetten.

Petra en Bingo
Kop van Zuid Hotel New York Beelden van Enith

Favoriete winkels: vintage, skincare en parfums

Op het gebied van winkelen heb ik mijn eigen favorieten. Zo ben ik dol op geuren en huidverzorgingsproducten, en daarom vind je mij regelmatig bij de Lush in de Koopgoot. De heerlijke geuren komen je al van verre tegemoet en het personeel is altijd vriendelijk en behulpzaam.

Bij de Lush koop ik graag shampoo en body sprays, en ik waardeer het ook dat er zoveel aandacht wordt besteed aan duurzame verpakkingsmaterialen. Daarnaast heeft de Bijenkorf een uitgebreide selectie aan geuren en skincare waar ik altijd slaag.

Wat kleding betreft, vind ik mijn weg bij Kilo Kilo, waar vintage kleding per kilo wordt verkocht. Voor mij is uiterlijke verzorging belangrijk, en door vintage items te kopen ben ik niet alleen duurzaam bezig, maar zie ik er ook nog eens uniek uit!

LUSH Rotterdam Koopgoot
Kilo Kilo vintage Rotterdam voor

Bedankt voor het delen, Petra!

Petra Bijvoet
Geschreven door Petra Bijvoet
4 maart 2024
Founder & social strategist Hashtag Junkies