Logo
IWC Boutique Rdam 003
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
27 januari 2023
Frontrunner

IWC Schaffhausen, de Zwitserse fabrikant van super-de-luxe horloges, heeft recent een nieuwe hypermoderne boetiek geopend in Rotterdam Centrum. De boetiek opende op 1 december en is de eerste van Europa met IWC's prachtige vernieuwde concept.

Het biedt een prachtige immersive indeling waarin belangrijke aspecten van het merk, zoals de technische expertise en de materiaalkennis, worden belicht. Zo'n klokkie is helaas niet voor iedereen weggelegd, maar in de winkel mag je ook gewoon horloges passen (en ze stiekem op je Instagram verhaal zetten). Voor iedereen de moeite waard om even te kijken dus.

IWC Schaffhausen

Wat gebeurt er als je ultiem vakmanschap en de allerbeste creativiteit combineert met geavanceerde technologie en productieprocessen? Je voelt het misschien al een beetje aankomen...IWC Schaffhausen!

Wat een verrassing, of toch niet echt. De Zwitsers maken al sinds de 19e eeuw horloges in de Zwitserse plaats Schaffhausen, waar ze dus ook hun ondertitel aan danken. Alhoewel de horloges van Zwitserse makelij zijn, werd IWC in 1868 opgericht door de Amerikaanse horlogemaker en ingenieur Florentine Ariosto Jones.

Dankzij iconische collecties als de Portugieser en de Pilot’s Watches biedt het merk een super breed assortiment aan dat varieert van elegante tot sportieve horloges. Deze zijn ook nog eens onverwoestbaar, ze worden namelijk over het algemeen gemaakt van titanium!

Boutique Rdam 002 1
IWC Boutique Rdam 003

Het vernieuwde en unieke concept

IWC kiest Rotterdam Centrum dus om als eerste Europese stad het nieuwe concept tentoon te stellen aan het grote publiek. In de 124 vierkante meter grote winkel zijn een aantal nieuwe speciale voorzieningen terug te vinden die de harten van horloge liefhebbers sneller zullen doen kloppen.

Zo vind je in de winkel touchscreen panelen, waarop alle informatie over alle horloges in alle hoeken van de boetiek te vinden is. Benieuwd naar materialen, technische specificaties, de geschiedenis van het uurwerk? Het zijn eigenlijk een soort IWC encyclopedieën!

Ook is het op deze schermen mogelijk om te bekijken op welke manieren je een horloge kan personaliseren. IWC kijkt er naar eigen zeggen naar uit om via deze persoonlijke winkelervaring de rijke geschiedenis van het merk te delen en de collectie te introduceren in de Havenstad maar ook ver daarbuiten.

Boutique Rdam 001
Boutique Rdam 004
IWC vind je op de Kruiskade!

Dat wordt dus even sparen voor zo'n bijzonder horloge! ;) Ontdek hier nog meer winkels op de Kruiskade.

Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
27 januari 2023
Frontrunner