Logo
Duurzaam

Beleef de Dutch Sustainable Fashion Week in Rotterdam

Dutch Sustainable Fashion Week

Van 5 tot 11 oktober is het tijd voor de Dutch Sustainable Fashion Week! Een week lang staan meerdere plekken in onze binnenstad in het teken van duurzame mode. En jij kan erbij zijn!

De Dutch Sustainable Fashion Week in Rotterdam

Aan de hand van de thema’s Reduce, Repair, Rethink, Recycle, Resection, Reuse en Repurpose zie je in deze week welke ontwikkelingen er zijn op het gebied van duurzame mode en hoe wij hier als mensen op een hele simpele manier aan bij kunnen dragen.

Daarnaast is er een experience center gecreëerd in OX, dé nieuwe hotspot in Rotterdam Centrum. Naast OX zijn er op tal van andere locaties toffe programma's, zoals modeshows, documentaires, podcasts, gesprekken met experts, pop-up stores, tentoonstellingen, spoken word, workshops en een 7-daagse kledingruil.

Kom naar de DSFW

Op de website vind je het uitgebreide programma van de DSFW, inclusief data en locaties. Zo kan je bijvoorbeeld meedoen met de workshop ecoprint/bundle dye of kan je je garderobe herontdekken met couture ontwerpster Rosalie Key. Daarnaast is er de High Hopes expositie, waarin The Swapshop je meeneemt door het recycle proces van hun niet-swapbare kleding. Bij The Swapshop is het ook mogelijk om je kleding te ruilen; je geeft jouw vroegere favorieten een nieuwe leven en vermindert jouw eigen milieu-impact door nieuwe favorieten te swappen in plaats van nieuw te kopen.

En wist je dat deelname helemaal gratis is? Voor sommige onderdelen moet je alleen even een plekje reserveren.

Wees erbij!
Ontdek hier het hele programma van de DSFW