Logo
Love Birds Tymon de Laat Robert Rost Witte de Withstraat Roterdam
Ox Alien Mark Gosso Witte de Withstraat Rotterdam
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
18 augustus 2021
Frontrunner

Op de Witte de Withstraat sta je al gauw oog in oog met kleurrijke street art. Vooral in de zijstraatjes vind je de mooiste kunstwerken. Muurschilderingen verrijken namelijk massaal de zijkanten van hippe restaurants, cafés en hotels.

Dus loop na een bezoekje aan een restaurantje of galerie op deze culturele straat eens rond en bewonder de kunst op straat. Heb jij onderstaande street art pieces al weleens gespot?

Make it Happen-kunstwerk door Daan Botlek

Grote kans dat je dit kunstwerk wel eens bent tegengekomen op Instagram: menig bezoeker wordt zelf onderdeel van het kunstwerk door omhoog te klimmen op de kleine trapjes om vervolgens vrolijk op de foto te gaan.

Dit interactieve Rotterdam Make It Happen-kunstwerk is gemaakt door Daan Botlek en is te vinden op de hoek van Schiedamse Vest en Schildersstraat. Door de grootte en goede locatie, naast 42Workspace en tegenover o.a. Supermercado, is dit kunstwerk niet te missen als je op de Witte de Withstraat rondloopt.

Make it Happen street art Daan Botlek Witte de Withstraat Rotterdam

Love Birds door Tymon de Laat & Robert Rost

In de Boomgaardsstraat vind je de muurschildering Love Birds, gemaakt door Tymon de Laat en Robert Rost. Het kunstwerk is door de vrolijke gele kleur niet te missen.

Het is wel een heel bijzonder kunstwerk, want kunstenaar Tymon de Laat schilderde samen met zijn collega Robert Rost dit kunstwerk om zo zijn geliefde Sam ten huwelijk te vragen. En niet onbelangrijk: ze zei ja!

‘Het is een wel heel bijzonder kunstwerk, want kunstenaar Tymon de Laat schilderde dit kunstwerk om zo zijn geliefde Sam ten huwelijk te vragen.’
#RotterdamCentrum
Love Birds door Tymon Ferenc de Laat en Robert Rost Witte de Withstraat Rotterdam

Street art op de Zwarte Paardenstraat door Anuli Croon en Kata Núñez

Een van de zijstraten van de Witte de Withstraat die je zeker even moet bezoeken is de Zwarte Paardenstraat. Hier vind je namelijk niet één, maar twee kleurrijke murals.

Op de zijkant van cocktailbar Spikizi schittert het kunstwerk El Trotamundos, gemaakt door de Chileense street artist Jorge Kata Núnez. De afgebeelde galopperende paard draagt een wereldkaart op zijn lijf en een vredesduif op zijn gezicht en staat voor vrijheid en wereldburgerschap. El Trotamundos betekent heel toepasselijk ‘de Wereldreiziger’.

Recht tegenover deze muurschildering vind je het werk door de Rotterdamse kunstenares Anuli Croon (hieronder afgebeeld). In haar werk zie je elementen terug uit het eerdere werk van Núnez, zoals de twee afgebeelde paarden.

Anuli Croon Zwarte Paardenstraat Rotterdam

Love Spreads door Ramon Martins

Dit metershoge kunstwerk kun je vinden op de Kromme Elleboog, om de hoek van de Witte de Withstraat. Het is gemaakt door de Braziliaanse street art kunstenaar Ramon Martins tijdens het R.U.A. (reflexo on Urban Art) festival in 2009.

Door de felle kleuren zou je denken dat dit opvallende kunstwerk weinig mensen ontgaat, maar aangezien het werk is verscholen achter een hoekje zijn er zelfs genoeg Rotterdammers die het werk nog nooit hebben gezien.

Love Spreads Ramon Martins Witte de Withkwartier Rotterdam

Er is nog veel meer street art en kunst te vinden rondom de Witte de Withstraat. Tijd om te gaan verkennen!

Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
18 augustus 2021
Frontrunner