Logo
Blije viervoeters

Waar laat je je hond uit in Rotterdam Centrum?

Het Park winter
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
23 september 2022
Frontrunner

Je hond uitlaten in Rotterdam Centrum kan een uitdaging zijn, met alle skyscrapers en drukke straten. Maar we gunnen onze trouwe viervoeters natuurlijk wel wat gras, bomen en losloopzones.

Om het jou als baasje en de hond wat leuker te maken, zijn er een aantal losloop- en uitlaatzones in de stad. Wij hebben ze voor je op een rij gezet.

Laat je hond uit bij de Lijnbaan

Als je naar de Lijnbaan gaat, om lekker te winkelen of wat te eten, neem je gewoon je hond mee. Vlakbij de Lijnbaan op de Jan Evertsenplaats kan je je hond even z'n ding laten doen. Wel moet je je keffertje aangelijnd houden, net zoals op bijna alle plaatsen in Rotterdam.

Snuffelen bij park Pompenburg

Voor de mensen die vlakbij de Luchtsingel wonen, is Pompenburg een fijne plek om de hond uit te laten. Wel met een aanlijn plicht. Loop gelijk de Luchtsingel over en verken samen met je hond Rotterdam vanuit de lucht!

Luchtsingel Rotterdam Guido Pijper

Loslopen in Noord

Net iets boven Rotterdam Centrum, op zo'n 10 minuten lopen, bevindt zich een heus losloopgebied voor honden. Het hondenpark naast de straat Stroveer biedt jou en je hond een momentje om te socialisen.

Is het beestje uitgespeeld? Dan loop je zo naar de Hofbogen voor een lekker kopje koffie op het terras van een van de gezellige horeca gelegenheden.

Hondenhemel Het Park

Het hondenparadijs in Rotterdam Centrum moet toch wel Het Park zijn. In Het Park, vlak naast de Euromast en de Veerhaven, laat je je hond helemaal vrij uit. In een gebied van ruim 28 hectare vol met prachtige natuur en meertjes genieten jullie van het zonnetje en de frisse lucht. Vergeet niet op te ruimen wat je hond achterlaat.

Het Park winter
28 hectare in Het Park om rond te rennen.

Ravotten bij speeltuin Bello

Het is net even buiten Rotterdam Centrum, maar wel een hele fijne plek die je viervoeter verdient. Bij hondenspeeltuin Bello krijgt je blaffertje de gelegenheid om vrij te spelen met allerlei andere Rotterdamse honden.

Bij Bello op de Gordelweg kunnen jij en je hond op woensdag, zaterdag en zondag langs om te ravotten. Is je hond klein of verlegen? Het eerste uur is gedoopt tot het kleine hondenuurtje.

Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
23 september 2022
Frontrunner