Logo
Natuur in de stad

Het Maaskant Park: bezoek dit nieuwe groene park in Rotterdam

GHG Maaskant Park Opening 20230609 38 min
GHG Maaskant Park Opening 20230609 50 min
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
30 mei 2024
Frontrunner

Rotterdam is een nieuwe groene oase rijker: het Maaskant Park. Of nou ja, het park was er al, maar sinds kort is deze ook toegankelijk voor publiek! Een stukje natuur, middenin het bruisende centrum.

Natuur in het hart van het centrum

In het hart van de stad, op de binnenplaats van het Groot Handelsgebouw (GHG), kan je sinds 18 mei het Maaskant Park bezoeken. Een park vernoemd naar Huig Maaskant, een van de architecten van het monumentale gebouw.

Het park is gelegen op een voormalige verhoogde laad- en losstraat. Jamestown, eigenaar van GHG, toverde de straat vorig jaar om tot een park dat alleen toegankelijk was voor de huurders. Als onderdeel van de visie van Jamestown om het gebouw toegankelijker te maken voor alle Rotterdammers, is het park nu open voor iedereen. Een visie die nauw aansluit op dat van de gemeente Rotterdam. Hier staat vergroenen namelijk hoog op de agenda, zodat we biodiversiteit bevorderen en hittestress tegengaan.

GHG Maaskant Park Dinner 20240508 03 min
GHG Maaskant Park Opening 20230609 61 min

Groen, rust en plezier

In het park, dat ontworpen is door landschapsarchitecten van Blooming Buildings, zijn meer dan 500 verschillende plantensoorten te vinden, waaronder de mahoniestruik, de staartaar en de prairielelie. Het park heeft bovendien een jeu de boulesbaan en gezellige zitjes.

Maaskant Park is gelegen aan de Conradstraat 22 in Rotterdam. Het park is van april tot november dagelijks geopend van 8:00 tot 20:00 uur en gedurende de overige maanden van 9:00 tot 18:00 uur.

Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
30 mei 2024
Frontrunner