Logo
Opscheppen

Een ijsje scoren in Rotterdam Centrum

IJssalon Venezia oude Binnenweg Rotterdam Centrum
Esmay van de Maas Meisjes Rotterdam Centrum
Geschreven door Esmay van De Maas Meisjes
1 april 2022
Frontrunner Eten & Drinken

In dit artikel neem ik je mee naar mijn favoriete ijssalons in Rotterdam Centrum. Dat het deze lente en zomer maar héél lekker weer mag worden en dat er maar veel ijsjes gegeten mogen worden!

Als ik aan mooi weer denk, denk ik meteen aan Italiaans schepijs. Ontdek hieronder mijn favoriete plekken in Rotterdam!

Capri

Op de Karel Doormanstraat vind je ijssalon Capri. Een echt begrip in Rotterdam! Capri werd geopend in 1957 en al generaties lang komen Rotterdammers en mensen van buiten de stad naar deze ijssalon voor de lekkerste ijsjes. De eerste eigenaar van Capri was een Italiaan. Inmiddels staat de derde generatie aan het roer, ook met Italiaans bloed. En zeg nu eerlijk, wie weten er meer van Italiaans schepijs dan de Italianen zelf?

In de zomer is het ook mogelijk om hier op het terras te genieten van een lekker ijsje. Naast het schepijs kun je hier ook terecht voor de mooiste creaties ijstaarten.

Een leuk weetje: heb je een geldige Rotterdampas? Dan kan je hier eenmalig een gratis ijsje halen!

Ijsje capri rotterdam centrum

De IJssalon

Heb je wel eens schepijs gehaald in Rotterdam? Dan is de kans groot dat je bij één van de vestigingen van De IJssalon bent geweest. Sinds 2000 in Rotterdam te vinden en niet meer weg te denken uit het straatbeeld.

Zo vind je een locatie op de Meent (de eerste locatie in Rotterdam), in de Markthal en op de West-Kruiskade. In de salons bereiden ze iedere dag het meest lekkere ijs. Ook kan het zomaar zijn dat je ijs van De IJssalon eet wanneer je in een horecazaak een ijsje bestelt, want ze leveren ook ijs aan verschillende horecazaken.

De IJssalon Rotterdam Centrum

IJssalon Venezia

Ook IJssalon Venezia is al een flink lange tijd te vinden op de Oude Binnenweg. Deze vestiging werd in 1964 geopend en is een echt familiebedrijf. Het ambachtelijke ijs wordt al vijf generaties lang bereid volgens familierecept. In de winter keert de familie terug naar Italië, om vervolgens in de lente weer in Rotterdam aan te kunnen treden voor het nieuwe ijsseizoen.

Naast het schepijs to go kan je hier ook heerlijk neerstrijken op het terras van de Oude Binnenweg. Ze hebben een menukaart met ruime keuze uit heerlijke ijs combinaties en sorbets. Daarnaast kan je hier ook terecht voor verschillende taarten en heerlijke tiramisu! De tiramisu wordt bereid in eigen keuken volgens echt Italiaans recept. Al met al een plek waar je jezelf heerlijk kunt trakteren!

Tip
: ook hier is het mogelijk om met een geldige Rotterdampas eenmalig een gratis ijsje te halen met één bolletje.

Venezia ijsje bestellen rotterdam centrum
IJssalon Venezia oude Binnenweg Rotterdam Centrum

Waar in Rotterdam Centrum ga jij een ijsje scoren? Nog meer inspiratie nodig voor de zomer? Lees dan het artikel met zomertips in Rotterdam Centrum!

Esmay van de Maas Meisjes Rotterdam Centrum
Geschreven door Esmay van De Maas Meisjes
1 april 2022
Frontrunner Eten & Drinken