Logo
Stijg boven jezelf uit

Vernieuwde Euroscoop in de Euromast

Euroscoop Euromast zalmhaven erasmusbrug
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
14 juli 2022
Frontrunner

Maanden lang kon niemand er in, maar het wachten is voorbij. De Euroscoop (de grote glazen lift op de Euromast) is na renovatie weer terug.

Het bijzondere Rotterdamse icoon is een populaire (toeristen)attractie waar jaarlijks honderdduizenden bezoekers op af komen. Met een hoogte van 185 meter ervaar je een spectaculair uitzicht over de stad, waarvan de vernieuwde Euroscoop het absolute hoogtepunt is. Hieronder lees je daar alles over!

Vernieuwde experience

De ervaring start al bij het opstap platform. Daar begint de beleving ‘Colourful Rotterdam’, waar de kleuren van de Europese vlag van Rem Koolhaas als inspiratie zijn genomen en zijn verwerkt in lamella’s met quotes in meer dan veertig talen.

Zodra je de Euroscoop instapt word je met een toffe lichtshow en muziek van de wereldberoemde Rotterdamse DJ Oliver Heldens opgezweept voor de rit naar de top. Tijdens een rit van zeven minuten reis je naar het hoogste punt van de Euromast en is de hele stad in 360 graden perspectief te zien vanaf een uniek punt!

Ondertussen vertelt een voice-over op een poëtische manier over de stad en zijn inwoners, de kleurrijkheid, diversiteit en de bijzondere positie van Rotterdam als wereldhaven in het hart van Europa. Met het thema ‘Colourful Rotterdam’ worden bezoekers meegenomen in het verhaal van de stad waarin het diverse en kleurrijke karakter wordt benadrukt.

Euroscoop Euromast zalmhaven erasmusbrug
Euroscoop bankje

Vergrootglas op de kleurrijke stad

Met de nieuwe experience legt de Euromast een vergrootglas op Rotterdam en al haar nationaliteiten. Rotterdam is een stad waar mensen uit heel Europa en de wereld wonen en werken. 170 nationaliteiten in zo'n klein stukje Nederland!

De Euromast is een onbetwist icoon van Rotterdam en eert de diversiteit van de stad. Naast de diversiteit van de inwoners van Rotterdam en de diversiteit aan bezoekers, richt de Euromast zich met dit kleurrijke concept ook op de diversiteit van de stad zelf!

De toren legt een vergrootglas op het prachtige uitzicht en vertelt met Rotterdamse trots over de identiteit, de vele kleurrijke gebouwen en alles wat de stad te bieden heeft. Bezoekers ervaren bij de vernieuwde Euroscoop nu een ‘journey from me to we’. De Euromast benadrukt daarmee de kracht van het verbinden en samenkomen.

Euromast WE COLOURFUL RDAM
Euroscoop Euromast verrekijker

Magnicity App

Naast de Euroscoop beleving kun je in de Euromast nu ook gebruik maken van de Magnicity app. Via de app maak je kennis met de stad Rotterdam en krijg je informatie over ruim vijftig bijzondere gebouwen, waarvan er een aantal zelfs in 3D te bewonderen zijn. Het uitzicht vanaf de Euromast is adembenemend, maar wat zie je er nu eigenlijk allemaal?

Naast de architectuur kom je met de app ook meer te weten over de harde historie van Rotterdam. Door middel van VR-technologie is te zien hoe de stad eruitzag na het bombardement in 1940 en hoe de brandgrens door Rotterdam loopt. Deze bijzondere app en de nieuwe Euroscoop experience maken een bezoek aan de iconische Euromast een complete beleving!

Over de Euromast

De Euromast kijkt al sinds 1960 over de stad uit. Hier geniet je van het uitzicht, word je culinair verrast in de Brasserie of word je wakker op 185 meter hoogte in één van de suites. Met een recentelijk geopende koffiebar en conceptstore én de vernieuwde Euroscoop kun je bij de Euromast terecht voor een compleet dagje uit.

Ben jij een echte durfal? dan kun je tussen mei en september 100 meter naar beneden abseilen vanaf de balustrade op het uitkijk platform.

Euromast omhoog kijken
Euromast afstand straat ️ Iris van den Broek

Heb je geen hoogtevrees? Kom onze stad dan beleven op geweldige hoogte met de nieuwe Euroscoop experience 'Colourful Rotterdam'!

Reserveer hier je ticket.

Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
14 juli 2022
Frontrunner