Logo
Uniek Sporten

Sporten voor mindervaliden in Rotterdam

Benthemplein Iris van den Broek
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
6 oktober 2023
Frontrunner

Heb jij een zichtbare of onzichtbare beperking en zou je graag willen sporten? Een goede plek vinden waar er rekening wordt gehouden met jouw behoeftes kan soms lastig zijn. Daarom is het platform Uniek Sporten opgericht.

Het platform Uniek Sporten is in het leven geroepen om mensen met een zichtbare of onzichtbare beperking te helpen met het vinden van een sport. Dat sporten goed is voor het lichaam en de geest, dat weten we. Maar het kan best lastig zijn om iets te vinden als je mindervaliden bent.

Sportzoeker

Een hulpmiddel om jouw zoektocht te vergemakkelijken is de sportzoeker op de Uniek Sporten website. Via de sportzoeker vind je een ruim aanbod (meer dan 4.350 clubs!) voor sporten en bewegen met een beperking in en rondom Rotterdam. Of je nou wilt zwemmen of op atletiek wilt, dankzij deze handige tool vind je de juiste plek, die bij jou past.

‘Een sparringpartner om jouw wensen, mogelijkheden en drijfveren mee te bespreken.’
#RotterdamCentrum

Hulp van een sportconsulent

Heb je de sportzoeker geprobeerd, maar heb je nog moeite met het kiezen van een juiste sport die bij jou past? Of weet je niet zo goed wat nu de volgende stap is? Via Uniek Sporten kan je de hulp van een sportconsulent inschakelen. Zij hebben specifieke expertise op het gebied van verschillende beperkingen, en kunnen jou daarom de juiste kant op helpen. Een sparringpartner om jouw wensen, mogelijkheden en drijfveren mee te bespreken. Tevens hebben ze een goed netwerk in de sportwereld én kunnen ze meedenken over kwesties als vervoer, sporthulpmiddelen of financiën.

EPC 2023 Archery Kop van Zuid
Vind jouw sport en wie weet zien we jou op de European Para Championships!

Wist je ook dat je via Uniek Sporten een gratis sporthulpmiddel kunt uitproberen? Of, indien nodig, financiële hulp kan krijgen bij de aanschaf van jouw gewenste sporthulpmiddel? Neem een kijkje op hun website en ontdek wat Uniek Sporten voor jou kan betekenen.

Benthemplein Iris van den Broek
Uniek Sporten
Vindt de juiste sport voor jouw (on)zichtbare beperking!
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
6 oktober 2023
Frontrunner