Kinderboekenweek Alles over droomberoepen

Geschreven door Lisanne van Beurden
Frontrunner

Van 6 tot en met 17 oktober is het tijd voor Kinderboekenweek! Door het hele land wordt tien dagen lang allerlei leuke activiteiten, evenementen en acties georganiseerd om het kinderboek te vieren.

Worden wat je wil

Dit jaar is het thema 'worden wat je wil'. Kinderboeken rondom beroepen staan dus centraal. Droom je van een beroep als kok, kapper of agent? Of zie je een carrière als influencer, zanger of schrijver? Hoe oud je ook bent, dromen over de toekomst kan altijd!

Op de website van Donner vind je alle Kinderboekenweek-evenementen en kinderboekentips over beroepen. Kinderboeken zijn ideaal om te beginnen met nadenken over beroepen.

Bekijk hieronder de leuke teaser van Kinderboekenweek 2021.

Kinderboekenweekgeschenk

Het Kinderboekenweekgeschenk wordt dit jaar geschreven door Bette Westera en heet 'Tiril en de toverdrank'. Al meer dan 20 jaar schrijft zij over de meest uiteenlopende onderwerpen en maakte en vertaalde ze prentenboeken, dichtbundels en non-fictie voor de jeugd.

Het Kinderboekenweekgeschenk krijg je gratis bij het besteden van €12,50 aan kinderboeken.

Prentenboek

Daarnaast is er dit jaar ook weer een Prentenboek van de Kinderboekenweek. Illustrator Mark Janssen kreeg de eer deze te tekenen en maakte het boek 'Dromer'. Deze is te koop voor €7,25 (zolang de voorraad strekt).

Geschreven door Lisanne van Beurden
Frontrunner
Meer #Dit moet je zien