Lunch tips 5x Heerlijke broodjes in Rotterdam Centrum

Geschreven door Mathilde Simon
Frontrunner

Er is niks lekkerder in de middag dan een vers gebakken, rijk belegde sandwich. Op een warme baguette, een luchtig bolletje of een verse panini: deze heerlijk gebakken broodjes haal je natuurlijk in Rotterdam Centrum.

There is nothing better in the afternoon than a freshly baked, richly filled sandwich. On a warm baguette, an airy bun or a fresh panini: you can get these delicious baked sandwiches in the centre of Rotterdam.

De beste plekken hiervoor, die delen wij graag. Want tijdens je bezoek aan Rotterdam wil je natuurlijk van genoeg energie voorzien zijn, zodat je de stad volledig kan ontdekken.

Broodje Q

Wat begon als een pop-up bezorging van broodjes in de corona tijd, is uitgegroeid tot een prachtige brasserie mét groot terras op het Schouwburgplein. Op de hoek van de kruiskade schijnt hier lekker de zon, terwijl je geniet van de uitgebreide menukaart.

Natuurlijk staan hun overheerlijke broodjes op het menu, zoals het Broodje Quarantaine, het Broodje GeitenQaas en het Broodje Tuna. Maar dankzij de uitbreiding naar de stadsbrasserie is de menukaart meegegroeid en kun je hier ook genieten van lekkere salades, taartjes, bar bites en zelfs cocktails.

Trattoria Panini

Wil je niet te veel tijd verliezen tijdens het shoppen? Haal dan een échte Italiaanse ciabatta bij Trattoria Panini op Beurs. Dit kleine ambachtelijke familiebedrijf bereidt alle gerechten op authentieke wijze. En dat proef je.

Elke dag weer kneden ze in eigen keuken deegballen, die worden gevormd en gebakken tot pizza’s en ciabatta’s. Verse pesto wordt zelf gemaakt en de broodjes worden met zorg belegd.

Guliano

Een van de meest populaire broodjeszaken van Rotterdam is toch wel Guliano. Soms staan de broodjesliefhebbers zelfs buiten in de rij, om hier een plekje te bemachtigen.

Dat is niet zomaar natuurlijk, want Guliano staat bekend om hun heerlijke Italiaanse broodjes zoals de Vitello Tonnato, Ed’s Pastrami en de Bistecca. Het geheime ingrediënt? Dat moet hun huisgemaakte truffelmayonaise zijn, die ze gelukkig ook per pot verkopen.

‘Soms staan de broodjesliefhebbers zelfs buiten in de rij, om hier een plekje te bemachtigen.’
#RotterdamCentrum

Sappi

Een sapje kan lekker zijn om de trek te stillen, maar voor een goede lunch is een broodje ideaal. Gelukkig biedt Sappi beiden. Bij deze sapbar haal je overheerlijke sapjes af en bestel je broodjes zoals de Chicken Avocado of de Tuna Melt. Dit allemaal midden in het centrum, op het Binnenwegplein.

Social

In het altijd gezellige MaHo kwartier vind je Social, een koffie- en broodjeszaak waar je een leuk tafeltje binnen of op het terras uitzoekt en keuze hebt uit verschillende Italiaanse bolletjes. Met het minimalistische interieur, de goede bakjes koffie en de perfecte locatie, is dit een must als je op zoek bent naar een lekkere lunch.

Geschreven door Mathilde Simon
Frontrunner
Meer #Eten & Drinken